Mrmljao je, gubio se, televiziju zamijenio telefonom, a onda je uslijedio gaf svih gafova…

122

“Sinoć sam bio na televiziji, na televiziji, telefonirao sam s osobom na hitnom odjelu bolnice”, prisjetio se razgovora.

Predsjednik Joe Biden (78) tijekom svog govora o cijepljenju privatnih poslodavaca u SAD-u gradonačelnici Chicaga Lori Lightfoot (59) obratio se s “gospodine”, prenosi Express.

“Gospodine gradonačelniče, hvala Vam na pozivu u Vaš grad. Kažem vam, svaki put kad dođem u Chicago, postoji netko koga želim ukrasti i vratiti u Washington.

To sam učinio nekoliko puta”, rekao je 46. američki predsjednik i sablaznio mnoge koji su taj govor gledali.

Neki prisutni su u tom trenutku mislili da se Biden u svom govoru referira na gradonačelnika gradića Elk Grove u Kaliforniji kojeg je također posjetio, Craiga Johnsona, no gafovi u njegovom govoru nastavili su se nizati.

Tijekom daljnjeg govora Biden je počeo mrmljati. Predsjednik Senata države Illinois, Don Harmon kojeg se Biden dotaknuo u razgovoru, također nije ostao neokrznut.

“I Ohio Pennsylvania, Ohio Pennsylvania, ja sam iz Pennsylvanije, predsjednik Illinoisa”, Joe Biden je nastavio.

Naposljetku, Biden je televiziju zamijenio telefonom.

Iako je tema govora u Elk Groveu trebala biti cijepljenje radnika u privatnom sektoru, govor je otišao u drugom smjeru.

“Sinoć sam bio na televiziji, na televiziji, telefonirao sam s osobom na hitnom odjelu bolnice”, prisjetio se razgovora s djelatnikom bolnice.

Kasnije je objasnio da je zahtijevanje cijepljenja u Sjedinjenim Američkim Državama za neke nepopularno mišljenje, a za druge politika, no to na koncu spašava živote. Tim je zaključkom najstariji američki predsjednik donekle spasio svoj govor.

Jutarnji.hr.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *