Mrtvu majku su mi opljačkali u kovid bolnici u Kruševcu

136

Kada se rastanu od duše, rastanu se i od ovozemaljskih dobara. Jovanka Jović bezuspešno pokkušava da dođe do torbice sa nakitom koja je nestala pošto je njena majka preminula od posledica korone, nema odgovora ni na telefonske pozive, niti na mejl koji je Jovanka poslala, na kraju će stvar rešavati policija

Spasenija Pavlović (69) iz Žagubice, prenimula je 7. septembra u kruševačkoj kovid bolnici, na Odeljenju intenzivne nege od posledica infekcije koronavirusom, a njena porodica tvrdi da je u toj ustanovi nestala njena torbica sa zlatnim nakitom, od koje se nikad nije razdvajala.

Nesrećna žena prvo je hospitalizovana u požarevačkoj bolnici, ali je ubrzo prebačena u Kruševac zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Prema rečima njene ćerke Jovanke Jović, ona je sa sobom uvek nosila torbicu s nakitom, koju im zaposleni u bolnici nisu vratili zajedno sa ostalim ličnim stvarima pokojnice.

– Posle identifikacije u mrtvačnici, predali su nam njene stvari, garderobu i novčanik, ali ne i tu torbicu. U novčaniku su bila dokumenta i veća suma novca, oko 18.000 dinara, sa koliko je majka primljena u bolnicu. Ali, crne ženske torbice nije bilo nigde, a u tašni su bili zlatna burma i još dva zlatna prstena, zlatne minđuše i zlatan lanac”, ispričala je za novine “Nova” ćerka pokojnice Jovanka Jović.

Ona kaže da su odmah upitali gde je torbica, ali da su zapolseni slegli ramenima.

„Prvo smo pomislili da je negde zaturena i da će je naći, ali nigde nisu mogli da joj uđu u trag. Odmah je postalo jasno da je po sredi pljačka, ali mi nije jasno kako, jer su joj odmah po dolasku uzete sve stvari, a na intenzivnu negu na kojoj je ležala, nije mogao da uđe niko sa strane. Zbog toga smo odbili da potpišemo da su nam stvari vraćene- kaže naša sagovornica.

Inače, Kovid odeljenje bolnice u Kruševca spada pod nadležnost Niškog kliničko bolničkog centra i Jovanka Jović je danima okretala telefone, ali bez rezultata. U utorak 14. septembra porodica je poslala i mejl u kojem su opisali šta se desilo, ali povratnih informacija, do danas, nije bilo.

„Nije mi jasno kako nešto tako može samo da nestane? Mnogo sam tužna, jer sam izgubila i majku, ali i uspomenu na nju. Tu je bila i burma, koju je ona nosila, uspomena dragocenija od bilo koje sume novca. Moja majka je svoj nakit htela da pokloni svojoj unuci kao svadbeni poklon, ali od toga sada nema ništa. Bolje da su ukrali onih 18.000 dinara iz novčanika, nego taj nakit, manje bi nas bolelo“, kaže Jovanka Jović.

U torbici su bile i još neke stvari koje možda nemaju materijalnu vrednost, ali su za Jovanku Jović neprocenjive.

„Spasenija je sa sobom ponela i neke porodične fotografije, verovatno da se ne bi osećala sama u bolnici. Nestale su i te fotografije i to je za nas neprocenjivi gubitak“, kaže Jovanka Jović. Iako je to poslednja stvar koja joj preostaje, ceo slučaj će na kraju morati da prijavi policiji, koja će možda imati više uspeha u pronalaženju zlatnog nakita pokojnice. .

Bolnica bez komentara

Novine “Nova” pokušale su da dobiju komentar od zvaničnika iz kruševačke kovid bolnice, ali su svi naši pokušaju ostali uzaludni. Na sajtu bolnice dostupan je telefon zaduženih za kontakte sa medijima, ali se na taj broj u petak i subotu niko nije javljao. Pozvali smo i KC Niš koji je zadužen za kruševačku bolnicu, ali su odande poručili da odgovorom tražimo od ustanove u kojoj se nestale stvari.

Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *