Muamer Zukić (SDA) od Vlade TK traži da policiju naoruža dugim cijevima, dronovima, helikopterima…

229

Muamer Zukić, poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona javno se oglasio tražeći od Vlade Tuzlanskog kantona da dodatno naoruža policiji u Tuzlanskom kantonu.

Njegovu zahtjev koji je objavio na svojoj Facebook stranici prenosimo u nastavku:

U najboljoj namjeri, bez bilo kakvog politikantstva, javno pozivam premijera Tuzlanskog kantona da počne s jačanjem MUP-a TK-a!

Pozivam ga da primi nove policajce, stotine njih, jer prijema nije bilo “sto godina”.

Pozivam ga da naoruža policiju TK-a dodatnim dugim cijevima. Policija treba da brine o sigurnosti građana, a u vremenu koje je pred nama sigurnost građana će se očigledno morati čuvati dugim cijevima.

MUP TK-a ove godine planira nabavljati nove računare, softvere, printere, stolove, stolice… Smatram da u ovom trenutku imamo druge prioritete – transportere, helikoptere, dronove…

Ističem da pozivam samo na ono na što imamo pravo po zakonu. Ni pedlja izvan zakona! I naravno, finansijskih sredstava ima više nego ikad ranije.

Za par mjeseci svi će biti za ovo, samo se bojim da će biti kasno, ako već nije.

P.S. Prvo sam bezupješno šapatom pozivao godinu dana, pa sam podnosio više skupštinskih inicijativa godinu unazad, pa zajedno s kolegama podnijeli smo amandmane na budžet. Dok su mene ignorisali, MUP RS-a je postao prava vojna struktura (fotografija u prilogu). Zato mi ne preostaje ništa drugo, nego da javno pozivam! . napisao je Zukić.

Sličan zahtjev prmeiju Hodžiću uputio je nedavno, prilikom promocije njegove knjige u Tuzli, i Ramiz Salkić, potpredsjenik entiteta RS.

Tuzlainfo.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *