Mujagić: Zalažemo se da nova škola u Sjenici ponese ime muftije Muamera Zukorlića

197

Predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić kazao je danas da je rahmetli Muamer Zukorlić najzaslužniji što će se graditi novi objekat Osnovne škole “Svetozar Marković” u ovoj sandžačkoj opštini, i da će se Sjenica zalagati da ova škola ponese njegovo ime, prenosi SANA.

“Ovo je divna vijest za Sjenicu i sve Sjeničake, a prije svega za učeničku omladinu i njihove roditelje. Gradi se jedna od najsavremenijih škola na Balkanu.

Sjenica je dugo čekala na izgradnju ove škole, ali ostaje sjeta što ovako veliku radost koju danas osjećamo ne možemo da podijelimo sa rahmetli Muftijom, jer je on puno radio na izgradnji ove škole, uložio je puno truda i na kraju bez njega ne bi bilo ni dogovora sa predsjednikom Vučićem, jer je on direktno ugovorio njenu izgradnju.

U tom smislu, Sjenica će to znati da pamti i da cijeni sve to što je rahmetli Muftija učinio za Sjenicu i u ime ogromne zahvalnosti će učiniti sve da ova škola ponese ime akademika Muamera Zukorlića”, kazao je Mujagić.

Dodao da će izgradnja škole motivisati mlade da ostanu u Sjenici.

“Vjerujem da će ovo biti veliki podstrek prije svega i podsticaj što kvalitetnijem obrazovanju i da će uslovi koji se vide kroz jako dobar projekat motivisati ljude da ostanu i svoje znanje ulože i upotrijebe u svoju sredinu i da na taj način svim snagama i sinergijom svih onih koji znaju. mogu i vole ovu sredinu, a ja vjerujem da je takvih jako puno, učinimo da ona svakim danom bude sve bolja i bolja”, dodao je Mujagić.

Podsjećamo, konzorcijum, predvođen novosadskom kompanijom “GAT doo”, dobio je posao izgradnje novog objekta Osnovne škole “Svetozar Marković” u Sjenici, vrijedan preko 11,7 miliona eura.

Izvor: SANA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *