MUP Srbije: Nismo maltretirali sina Krivokapića

104

“Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mjestu bezbjednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da su “lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića”.

U saopštenju MUP-a Srbije se navodi da je policija “i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provjere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu”.

Porodica predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića odlučila je da napusti Srbiju zbog incidenta koji se večeras dogodio u Beogradu. Kako je “Vijestima” kazao izvor blizak porodici, srbijanska policija je navodno repetirala pištolj na Krivokapićevog sina i člana njegovog obezbjeđenja.

“Naime, prilikom zaustavlјanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili M. K., sin crnogorskog premijera, i B. D., član njegovog obezbeđenja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva.

Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolј i da se udalјilo vozilom „mercedes“ ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbilјna služba, brzo je locirala vozilo i bezbjedno ga zaustavila.

Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mjestu bezbjednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica”, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Dodaju da se nakon izvršenih provjera policija udalјila “i ostavila im lično naoružanje”.

Vijesti.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *