Muratović traži od Dudića da se SPP skine sa grbače Islamske zajednice

157

Muratović traži potpunu depolitizaciju Islamske zajednice

Admir Muratović bivši funkcioner Stranke pravde i pomirenja koji je na proteklim izborima sa listom “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” osvojio i jedan mandat vijećnika u novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) zadražio je od muftije Mevluda Dudića da iz vakufskih prostorija izbaci Stranku pravde i pomirenja (SPP).

Predhodno je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji smijenio Samira Tandira sa funkcije direktora Agencije za sertifikovanje halal kvaliteta. Kako je saopšteno na njegovo mjesto imenovan je Enver ef. Gicić.

Povodom namjenskih natpisa na divljem portalu sandzakpress.net, na svom Facebook profilu oglasio se i Tandirov saborac iz tek osnovanog Bošnjačko-srpskog saveza (BOSS) Admir dr. Muratović, koji demantuje da je i on navodno smijenjen od strane Mešihata kako stoji u tekstu, jer je isti podnio ostavku prije dvadeset dana i na njegovo mjesto nije niko postavljen, tako da je tendenciozno ubačeno ime dr. Muratovića u spornom tekstu pomenutog divljeg portala!

“Trazimo od Islamske zajednice da iz vakufskih lokala izbaci sve političke stranke ili da svima omogući pod jednakim uslovima da imaju pravo na to. Niti jedna partija ovako grubo ne nanosi štetu ovoj najvažnijoj instituciji kao ona koja ‘besplatno koristi Vakuf koji je dobro svih vjernika’”, napisao je Muratović aludirajući na svoju bivšu stranku SPP-e.

Tokom predizborne kampanje Muratović je tražio potpunu depolitizaciju Islamske zajednice ta je, kako je saopštio, u skladu sa tim podnio ostavku na mjesto šefa ureda za obrazovanje u Mešihatu.

Izvor: TT Tim
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *