NA KORAK OD UVOĐENJA PRINUDNE UPRAVE U TUTINU! SJEDNICA ODLOŽENA ZA PETAK U 11H

208

POSLJEDNJI KORAK PRED UVOĐENJE PRINUDNE UPRAVE U TUTINU!!! SJEDNICA ODLOŽENA ZA PETAK U 11H

Nakon dva bezuspješna pokušaja da obezbijede većinu za punovažno odlučivanje u lokalnom parlamentu, predstavnici SDA Sandžaka, što bi se reklo, doćerali su cara do duvara, pa će posljednji pokušaj da opstanu na vlasti još neko vrijeme iskoristit sutra u 11h, za kada je i zakazan novi pokušaj održavanja sjednice SO-e.

Tutinski politički rijaliti i danas se odvijao po ustaljenom šablonu. U skupštinskoj sali samo 18 odbornika SDA Sandžaka, bez prisustva predstavnika SPP-a, SDP-a, SNS-a i GG “Tutin na prvom mjestu”.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došla redakcija Pešter Televizije, iza kulisa i sinoć i danas odvija se nezapamćena politička trgovina, a apetiti učesnika poprimaju razmjere presedana, pa se koplja pred sutrašnju sjednicu lome oko par ključnih funkcija u lokalnoj samoupravi.

Sve u svemu, gradski oci broje sitno u naporima da izbjegnu prinudnu upravu, i sačuvaju pozicije na vlasti, s obzirom na činjenicu da ukoliko i sutra ne bude obezbijeđeno minimum 19 odbornika, slijedi prinudna uprava i novi izbori.

Do tada, Tutin će i dalje grcati u primitivizmu i neodgovornosti jednih te istih likova već decenijama, o kojima će bez ikakve sumnje pisati i historija.

Izvor Pešter Tv
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *