Najbogatije selo na svetu: Svi imaju vile, ogromnu svotu novca na računu, ali ako izađu iz mesta GUBE SVE

204

Selo Huaksi, vodio se kao najbogatije selo na svetu, na prostoru od 240 hektara unutar Kine, te se za njega kaže kako je “komunistički raj”.

Poznato je po visokom životnom standardu svojih građana koji uživaju u luksuzu ali samo dok su u selu. Čim ga napuste, gube sve privilegije. Huaksi je poznato pod nazivom “Prvo selo pod nebom” i nalazi se u provinciji Điangsu.

Danas ima oko 2.000 stanovnika i svi oni žive u identičnim vilama i, navodno, svi imaju po 250.000 dolara u banci.

Huaxi Villag

Pored toga, svi poseduju luksuzne automobile, zdravstvenu zaštitu i besplatno obrazovanje. Posebno je zanimljiva činjenica da svi stanovnici dobijaju ulje za kuvanje.

Pedesetih godina prošlog vijeka, selo je imalo samo oko 600 stanovnika a napredak im je omogućio nekadašnji sekretar Komunističke partije, Vu Renbao, koji je pokrenuo posao sa aluminijumom i osnovao 12 kompanija. Otprilike trećina prihoda sela dolazi od industrije gvožđa i čelika, prenosi portal “CDM”.

Huaksi uvozi sirovine iz Indije i Brazila, a zatim izvozi svoje proizvode u više od 40 zemalja. Drugi deo prihoda dolazi od fabrika tekstila kojih ima 80 gde uglavnom rade žene. Ali svi stanovnici se moraju pridržavati strogih društvenih smernica. Radi se sedam dana u nedelji, najčešće u industrijskom sektoru.

Selo ne mogu da napuste, a ako to učine – sve gube. Novac ne mogu da ponesu sa sobom. U selu ne postoje klubovi i barovi i strogo su zabranjene droge i kockanje. Kako građani stalno rade i ne mogu da putuju, u selu se nalazi Svetski park s repilikama svih slavnih građevina, poput Kipa slobode, opere iz Sidneja, Kineskog zida. Tu je i soliter od 328 metara, sa 60 spratova u kojem se nalazi 826 soba.

Huaxi Village

U prizemlju se nalazi skulptura bika koja je napravljena od čistog zlata. Selo se nada da će unaprediti turizam u narednom periodu. Prema procenama, godišnje ga poseti oko dva miliona turista.

Blic.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *