Najlepša srpska glumica Marija Petonijević, dolazi u TUTIN da se bavi stočarstvom VIDEO

472

Poznata srpska glumica, koja koja je na vrhuncu glumačke karijere odlučila da napusti velegrad i posveti se prirodi i stočarstvu. Sada proširuje posao i imaće gazdinstvo na Pešteru u opštini Tutin.

Crnokosu glumicu raskošne ljepote, Mariju Petronijević, upoznali smo kroz uloge u serijama “Selo gori, a baba se češlja”, “Braća po babine linije”, “Šifra Despot” i mnoge druge. Važila je za jednu od najljepših žena na javnoj sceni.

 

Već nekoliko godina umjetnica Marija Petronijević živi u rodnom selu Visibabe kod Požege, gdje se vratila kada je odlučila da napusti Beograd i javnu scenu. Tamo vodi poljoprivredno gazdinstvo koje broji 300 ovaca i nebrojeno sadnica raznog bilja.

Sada je odlučila da proširi svoj posao, pa je kod države zakupila parcele na teritoriji opštine Tutin gdje planira da dovede svoja stada na ispašu. Ona je tu odluku objavila na svom zvaničnom profilu i napisala sljedeće:

DOLAZAK U TUTIN:

„Zakupljujem pašnjake, i pravim strategiju kako ću ih korstiti… Šta će biti slobodna paša, šta pregon, šta bi moglo da se kosi… ? 🙂
I naravno u Srbiji mi ništa nije daleko… tako da će me u narednim godinama biti i na istoku i na zapadu i na sjeveru i na jugu, sa svojim stadima… Danas je na redu bio Tutin, i okolina Karajukića Bunara… Na velike stvari možda ne mogu da utičem. Ne mogu da utičem ni na to da li će neki reditelj ili producent da me angažuje na svom filmskom projektu, ali još uvijek mogu da utičem na to gdje će moje ovce pasti… 🙂
Ako još neko poželi da ih čuva… biće mjesta, a i kolektivno je sve lakše“

 

 

„Sadni materijal u ovom momentu proizvodim za svoje potrebe, jer sam riješila da napravim neki park ili šumu, koja će svakako svoj pun sjaj imati kada me već uveliko ne bude. Domaćem kestenu je potrebno i 30 godina da počne da rađa, a planiram i nekoliko hektara kestena.

Njeno gazdinstvo ovako izgleda:

TT Press
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *