Nakon što ostaje bez vlasti premijer traži tajne podatke: Šta će i kuda će sa njima?

207

Premijer Zdravko Krivokapić i njegov savjetnik za bezbjednost Vojo Laković zatražili su od Ministarstva unutrašnjih poslova MUP-a i Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB akte o sistematizaciji i Kadrovski plan, saznaje CdM.

Prema nezvaničnim saznanjima CdM-a, iz dva organa bezbjednosti traže se četiri akta, od koji su zahtjevi za tri samo paravan. Značajan je samo jedan koji može uticati na bezbjednost države i rad njenog bezbjednosnog sektora, a to je Kadrovski plan ANB-a.

I ne bi bilo ništa čudno u tome jer Krivokapić i Laković imaju pravo na pristup takvim podacima, kao i još jedan broj vladinih službenika u čijem je domenu sektor bezbjednosti, da zahtjev za ovim podacima ne dolazi u periodu kad je Vlada premijera Krivokapića suštinski u tehničkom mandatu, i kada je što je i sam potvrdio izglasavanje nepovjerenja Vladi sa njim na čelu vjerovatno i teško zaustavljivo.

CdM saznaje da u Kadrovskom planu stoje imena osoba koja rade na tajnim zadacima, a otkrivanje njihovih imena ugrozilo bi nacionalnu bezbjednost države.

 

Iako je odlazeći premijer Krivokapić pod zakletvom veliko je pitanje koliko mu je bitna i zašto mu je u periodu kada se već zna da ubrzo neće upravljati Vladom takav podatak važan.

 

Šta Krivokapić želi sa imenima agenata ANB-a samo nekoliko dana pred svoju smjenu?

Jesu li nam tajni podaci na izvol’te?

cdm.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *