Nakon stravične tragedije u selu Dašča Rijeka, sedmoro djece Škrijelj dobilo petnaest ari zemljišta u Tuzima za kuću

136

Sedmoro djece Škrijelj iz bihorskog sela Dašča Rijeka, koji su u stravičnoj porodičnoj tragediji krajem oktobra prošle godine ostali bez oba roditelja, dobiće krov nad glavom u Tuzima, gdje jedini punoljetni od njih završava srednju vjersku školu “Mehmed Fatih”.

To je “Vijestima” potvrdio jedan od koordinatora humanitarne akcije ispred Islamske zajednice Amar Škrijelj, koji je kazao da su djeca od jednog donatora dobili petnaest ari zeljišta za izgradnju kuće u Tuzima.

”Zemljište je poklonio Rifat Drešević i već je vlasništvo prebačeno na najstarijeg od djece. Tako je riješen taj problem i pitanje gdje će se kuća graditi”, kazao je Škrijelj.

On je rekao da sada slijedi izrada projekta i izgradnja kuće, i da za taj posao takođe ima dosta donatora koji se javljaju Islamskoj zajednici.

”Javlja nam se dosta firmi koje rade sa građevinskim materijalom kao i građevinskih preduzeća koja bi dobrovoljno gradila kuću. Čim se završe administrativni poslovi oko dozvola, krenuće se sa izgradnjom”, kazao je Škrijelj.

Prema njegovim riječima, pozivu za prikupljanje novčane pomoći odazvao se veliki broj ljudi, kako iz Crne Gore, tako i iz inostranstva, pa je tako u Njujorku, među iseljenicima, za samo jeda dan prikupljeno deset hiljada dolara.

”Mislim da smo na najboljem putu da djeci obezbijedimo najbolji smještaj i da riješimo pitanje gdje će ta djeca i šta će biti sa njima nakon što se dogodilo što se dogodilo”, kazao je Škrijelj.

Komplet tekst na linku

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/584353/djeca-dobila-zemlju-uskoro-i-kucu-u-tuzima

Vijesti.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *