Napadnu1a zbog nošenja hidžaba

262

Muslimanka koja živi u Beču, glavnom gradu Austrije, povri jeđena je jer je bila izložena napadu zbog nošenja hidžaba.

“Ovo me doista uznemirilo, nisam znala kako reagovati jer sam se prvi put našla u takvoj situaciji”, rekla je Baraa Bolat u intervjuu za AA.

Napominjući da se napa d dogodio u gradskom autobusu, Bolat je ispričala: “Prišla je žena i rekla mi je da se vratim u Tursku, s predrasudama, jer nosim hidžab, iako nisam iz Turske.”

Bolat je ispričala da je ignorisala n apad i krenula prema prednjem dijelu autobusa, ali n apadačica je nije ostavila na miru nego je nastavila s uvredljivim primjedbama.

“Ignorisala sam je sve dok me nije pljunula, što je tokom epidemije, ko zna, možda je prenosila bolest. Nakon toga sam izašla iz autobusa, pratila me i jako povlačila moj hidžab. Zbog povlačenja me p ovrijedil a igla koja je bila pričvršćena za hidžab ispod brade. Vikala sam na nju, ali nije prestala sve dok nisam izvadila mobilni telefon i počela je fotografisati, a tada je prešla na drugu stranu ulice”, rekla je Baraa Bolat.

Požalila se, jer joj nijedan drugi putnik u autobusu nije odlučio pomoći, već su svi samo gledali, navodeći da bi trebalo uložiti više napora na podizanju svijesti ljudi da pomognu drugima u potrebi, bez obzira na njihovo različito porijeklo.

Radiosarajevo.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *