/VIDEO/ Napadnut Vuk Drarašković tokom promocije nove knjige

223

Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković imao je neprijatan blizak susret sa starim poznanikom tokom potpisivanja autobiografije “Ožiljci života”.

Kao što se može primjetiti na video snimku, Draškovićevom pultu je prišao nepoznati muškarac dok je lider SPO potpisivao autobiografiju.

“Došao sam samo da te vidim nakon 30 godina. Da me pogledaš u oči, da te pogledam u oči kako si prodao mene, Gišku, Belog i Kneleta. Sram te bilo”, rekao je muškarac, a zatim se udaljio.

Đorđe Božović zvani Giška bio je jedan od “žestokih momaka” jugoslovenskog i srpskog podzemlja i osnivač Srpske garde, paravojne formacije Srpskog pokreta obnove tokom ratova devedesetih. Srpska garda je učestvovala u borbama oko Gospića gdje je Giška i ubijen.

Branislav Matić Beli bio je Giškin prijatelj i također jedan od osnivača Srpske garde, kao i Aleksandar Knežević Knele, koje muškarac sa video snimka pominje.

Očigledno da se radi o bivšem dobrovoljcu Srpske garde koji se razočarao u politiku Vuka Draškovića, jer je pomenuta paravojna formacija bila sastavljena uglavnom od članova i simpatizera Srpskog pokreta obnove.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *