Naseo i muž? Lažirala trudnoću i porođaj – krila se u banjalučkoj bolnici

149

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Univerzitetskom kliničkom centru Banja Luka kada je utvrđeno da je jedna žena, prošle nedelje, lažirala trudnoću i porođaj u ovoj ustanovi, a zatim pokušala i da prijavi dete u Gradskoj upravi Banjaluka.

Ovakav slučaj ne pamte ni najstariji zaposleni u UKC i GU Banjaluka, jer su svi ostali šokirani kada se pojavio čovek koji je želeo da prijavi dete, a koje nisu mogli da pronađu na spiskovima novorođenčadi.

Žena koja je lažirala trudnoću i porođaj najmanje četiri dana se krila u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka, u koji je ušla na osnovu drugog nalaza, saopšteno je iz ove banjalučke zdravstvene ustanove.

Da bi prikrila da nije pacijent danima je hodala u pidžami i boravila je u zajedničkim prostorijama, a iz UKC su rekli da je žena ušla u objekat Maternite na osnovu uputa od 14. jula, koji je izdao lekar opšte prakse.

“U skladu s važećim procedurama u našoj ustanovi, pacijentu koji uredno predoči uput omogućava se ulazak u objekte JZU UKC. Dotična osoba nije ostavljala sumnju na bilo kakvu zloupotrebu, kretala se uglavnom u zajedničkim prostorijama poput hodnika, toaleta i čekaonica, obučena u pidžamu”, pojasnili su u UKC.

Inače, u objektu Maternite smeštene su Klinika za ginekologiju i akušerstvo, Centar za dojku, Klinika za dečiju hirurgiju i Klinika za dečije bolesti, pa je žena vešto prikrivala činjenicu da tu nije hospitalizovana.

“Po saznanju da ona uopšte nije hospitalizovana u našoj ustanovi, 18. jula obaveštena je Policijska stanica Lauš. Policijski službenici su identifikovali osobu i udaljili je iz prostorija UKC Republike Srpske, bez dalje istrage jer nije postojalo kršenje javnog reda i mira”, pojašnjavaju u UKC.

Zatim je Gradska uprava Banjaluke 23. jula, na osnovu očigledno sumnjive prijave rođenja detata upućene putem elektronske pošte, tražila popunjavanje zvanične prijave o rođenju deteta.

Naime, čovek je došao u GU Banjaluka i doneo neki nalaz, rekavši da želi da upiše svoju tek rođenu bebu. Radnicima je to odmah bilo sumnjivo, jer se nije radilo o nalazima kakvi se inače šalju iz UKC, pa su pozvali tu ustanovu da provere informacije.

Lažna porodilja, navodno je, pre nekoliko meseci rekla suprugu da je trudna i on je bio oduševljen.

“Kako su meseci prolazili ona mu je govorila da trudnoća dobro napreduje, redovno je, kao, odlazila kod lekara na kontrole i čovek nije ništa sumnjao”, tvrdi poznanik ovog para.

Dodaje da su oboje na društvenim mrežama kačili slike na kojima je ona izgledala kao trudnica i pisali kako jedva čekaju da dobiju dete.

“Pre nekoliko dana ona mu je rekla da ima trudove i da bi mogla uskoro da se porodi, pa ju je odvezao u UKC Republike Srpske. Zbog situacije s korona virusom, on svakako nije mogao da uđe u bolnicu, pa se vratio kući”, kaže isti izvor.

B92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *