krave

NASILNO KRDO KRAVA USMRTILO ŽENU KOJA JE ŠETALA PSA

182

Nesretnu ženu su pronašli seljaci kako leži na zemlji oblivena krvlju, pored sela Bilingšursta u zapadnom Saseksu. Ljekari su brzo došli, pokušali je oživjeti, ali bezuspješno.

Seljaci tvrde da su iste krave povrijedile jednog muškarca 28. maja ove godine. Nanijela mu je tako teške povrede da je morao biti helikopterom prebačen u bolnicu, ali je preživio, javlja britanski Daily Mirror.

Ekipa hitne pomoći pokušavala je reanimirati, pojavio se helikopter. Oživljavanje je trajalo možda i sat, na kraju je ljekar prekinuo postupak reanimacije. Žena je radila kao trgovkinja. Jedna od svjedokinja je rekla da je bila draga i nježna i da je voljela svog psa.

Sama pomisao da ju je zgazila krava jednostavno je odvratna. Nije ni jela životinjsko meso, bila je vegetarijanka – rekla je svjedokinja.

Ovo nije prvi put da se tako nešto dogodilo. Krave su, prema riječima mještana, zapravo prilično nasilne i jure za psima, čini se da ih brkaju s vukovima. Oni pretpostavljaju da su krave krenule za psom nesretne žene, a ona je sigurno pokušala pomoći psu.

Prema podacima Odbora za zdravlje i sigurnost (HSE) britanskog parlamenta, u dvadeset godina, od 2000. do 2020., krave su usmrtile 98 ljudi u Velikoj Britaniji. Većinom su se okomile na svoje vlasnike i radnike u poljoprivredi, a 22 žrtve su drugi građani.

Krave napadaju ljude najčešće dok šetaju pješačkim stazama u seoskim područjima, najčešće kad su u šetnji i u pratnji pasa. Savjetuje se da se udaljite polako jer ako potrčite, mogli biste izazvati kravu, upozorava Daily Mail.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *