Nastavlja se tender za rekonstrukciju Opšte bolnice

252

Zahtjev za zaštitu prava koji je kompanija “A.R.J. Technology” iz Novog Sada uložila na tender za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata Opšte bolnice u Novom Pazaru, obustavljen je, saznaje radio Sto plus.

Takvu odluku donijela je Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, pa je tenderska procedura nastavljena i zainteresovani ponuđači do 18. oktobra mogu konkurisati za dobijanje tog posla procijenjene vrijednosti 5,1 milijardu dinara.

Tender je bio suspendovan od 14. septembra, nakon što je novosadska kompanija podnijela zahtjev za zaštitu prava tražeći da se sve aktivnosti u postupku javne nabavke zaustave.

Prema nezvaničnim informacijama, interesovanje za taj posao pokazalo je nekoliko velikih kompanija koje su, prema podacima Uprave za javne nabavke, u više navrata od naručilaca tražile dodatne informacije, iznosile zamjerke na postavljene uslove i zahtijevale njihove izmene smatrajući ih neopravdanim.

Tenderom je predviđena izgradnja novog objekta odeljenja psihijatrije, kotlarnice i trafo stanice, kao i dogradnja i rekonstrukcija internog odeljenja, hirurgije i zgrade Doma zdravlja.

Odjeljenje psihijatrije imaće 1.937 kvadrata, objekat će biti na dva sprata i nalaziće se u blizini sadašnjeg grudnog odjeljenja.

Rekonstrukcijom postojećih objekata, pored nadogradnje i proširivanja prostornih kapaciteta, predviđena je i kompletna zamjena dotrajalih instalacija.

Izvor: Radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *