NASTAVNIK DAVIO DIJETE? Otac sedmaka iznio ozbiljne optužbe protiv nastavnika istorije

202

MILIJA Bjelić iz Rutoša kod Nove Varoši prijavio je u petak policiji nastavnika istorije iz Osnovne škole „Gojko Drulović“ u Radoinji da je njegovog sina Dalibora, učenika sedmog razreda, na sred časa uhvatio za vrat i davio.

Bjelić očekuje od škole, policije i tužilaštva da preduzmu sve zakonom propisane mere protiv nastavnika i najavljuje privatnu tužbu.

– Uhvatio je šakama mog sina za vrat i stezao ga, potom i gurnuo. Dete je doživelo pravu traumu – ovo su reči oca sedmaka iz škole u Radoinji, koji je izneo ozbiljne optužbe na račun nastavnika istorije u toj školi.

– Očekujem reakciju škole, policije i tužilaštva, zahtevam da preduzmu sve potrebne mere protiv nastavnika, kojeg ću i ja privatno tužiti i goniti dok stvari ne isteram na čistac, da se ovako nešto više ne bi nikada dogodilo nijednom detetu – kaže revoltirano Milija.

On kaže da je njegov sin na putu ka školi pao i povredio nogu, te da je na čas istorije došao bez napisanog domaćeg zadatka.

Prema nezvaničnim saznanjima, u školi „Gojko Drulović“ je protiv nastavnika pokrenut disciplinski postupak zbog prijave učenika, ali će se tek utvrditi šta se tačno dogodilo na času istorije pošto đaci daju izjave u prisustvu roditelja. Svoju pismenu izjavu nastavnik je već dostavio i on negira da je rukama hvatao đaka za vrat.

Takođe, radnici Centra za socijalni rad u Novoj Varoši obići će školu u Radoinji i o događaju od petka razgovarati sa učenicima, a obaveštena je i prosvetna inspekcija.

Novosti.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *