“Ne idem na Cetinje. Obećao sam ambasadorima…”

165

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je danas na konferenciji za novinare da neće prisustvovati ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra. Krivokapić je rekao da je to obećanje dao na jednom susretu sa ambasadorima EU kada su ga pitali o tome. On je naglasio da je zabrana tog događaja krajnja mjera ukoliko rizici budu predstavljali opasnost po građane.

“Ne zbog toga što ne bih želio… Neću da idem na Cetinje, ne jer ne želim i nemam povoda. Ne želim prisustvom dati negativan povod bilo čemu. Svi moraju da pokažu jednaku uzdržanost i moramo dati doprinos da taj skup protekne u miru”, rekao je on.

Krivokapić je dodao da predsjednik i premijer države imaju odnos prema svim građanima.

“Nijesam niti spavao niti žalio truda da razgovaram sa svim akterima kako bih razumio situaciju. Svi moraju da pokažu jednaku uzdrzanost i moramo dati doprinos da taj skup prođe u miru.

Prema njegovim riječima, ja sam Katunjanin inadžija i ujedno hrabar čovjek.

“Ipak, tu hrabrost treba pokazivati negdje drugo a ovoga puta moramo upotrebiti velike vrijednosti a to je povjerenje, poštovanje drugoga i naravno pravičnost”, poručio je on.

On je saopštio da je obećao i ambasadorima EU da neće ići na ustoličenje.

“I ja sam ovo obećanje dao na jednom sastanku kad su me ambasadori EU pitali o tom mom stavu. I ja sam rekao, evo ovo je moj doprinos koji jedini mogu da dam u ovom trenutku. Ako sam bilo kada izgovorio bilo koju pogrešno shvaćenu riječ ili rečenicu ja se svima izvinjavam”, rekao je on između ostalog.

A.O.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *