NEČUVENA PREVARA! Lidl u Srbiji prodaje vodu umjesto mlijeka (FOTO+VIDEO)

169

Na društvenim mrežama pojavio se pre par dana snimak nezadovoljnih kupaca koji su u tetrapaku od mleka, umesto ovog proizvoda, dobili vodu. Sve je vrlo brzo osvanulo na društvenim mrežama. U zvaničnom obaveštenju kompanija Lidl je priznala grešku, ali nije poslala izvinjenje kupcima.

Uvozno mleko iz Poljske zapravo nije mleko, već voda. U ovo su se uverili kupci koji su u Lidlu pazarili mleko i umesto toga dobili vodu. Isplivao je i snimak na kome se jasno vidi o čemu se radi.

Nakon ovoga, kompanija je priznala grešku i u zvaničnom obaveštenju pozvala i sve ostale koji su imali ovakav problem da se jave. Iz kompanije izražavaju žaljenje zbog neprijatnosti koju su zbog ove situacije osetili potrošači, ali nijednog momenta ne upućuju izvinjenje. Prema njima, nema odstupanja u kvalitetu pomenutog proizvoda, već je ‘samo’ došlo do tehničke greške, te da je u pakovanju nalazi voda umesto mleka. Ostaje da vidimo i da li će nadležni reagovati i da li će pomenuta kompanija snositi posledice. Saopštenje firme Lidl vam prenosimo u celosti:

– Od otvaranja prvih prodavnica u našoj zemlji, transparentnost i zadovoljstvo potrošača su prioritet u poslovanju kompanije Lidl Srbija. Upoznati smo sa slučajem koji se pojavio na društvenim mrežama, na šta smo odmah reagovali i pristupili proveri kvaliteta proizvoda dugotrajno mleko. Laboratorijskim analizama proizvođača na 42 uzorka proizvoda istog LOT broja, potvrđeno je da nisu zabeležena odstupanja u kvalitetu pomenutog proizvoda, već da je došlo do tehničke greške prilikom pakovanja i da je u pitanju voda. Proizvod je bezbedan i ne dovodi do zdravstvenog rizika u slučaju konzumacije, a iz prodaje su povučene sve preostale količine tog proizvoda. Ovim putem želimo da napomenemo da naša kompanija, u asortimanu, pod svojom robnom markom ima isključivo proizvode od dobavljača koji su sertifikovani po najvišim međunarodnim standardima kvaliteta i bezbednosti. Takođe, naša kompanija bazira svoje poslovanje na principima HACCP sistema, koji dodatno osigurava bezbednost proizvoda unutar našeg skladišta i prodavnica. Žao nam je što smo prouzrokovali neprijatnost i pozivamo sve potrošače koji su kupili ovaj proizvod i primetili nedostatak da se javi našoj službi za potrošače ili direktno u prodavnicu, kako bismo bili u mogućnosti da izvršimo zamenu proizvoda ili nadoknadu novčanog iznosa nastavljajući da negujemo odnos poverenja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *