Neki fudbaleri traže svaki mogući način da zarade što je više moguće novca

155

Neki fudbaleri traže svaki mogući način da zarade što je više moguće novca.

Ljetno pojačanje Chelseaja Kalidou Koulibaly pridružio se američkoj web stranici za razmjenu videa Cameo, gdje navijači mogu naručiti personaliziranu video poruku od bivšeg centralnog beka Napolija.

Prema Koulibalyjevom profilu na stranici, fanovi mogu naručiti video poruke u prosječnoj dužini od 20 sekundi za 80 funti, ili mogu poslati poruku igraču direktno za 13 funti.

Uprkos percepciji da slavne ličnosti predstavljene na sajtu očajnički žele dodatni prihod, izvor blizak zvezdi Chelsea otkrio je za Mirror da za Koulibalyja to nije slučaj:

“To je samo malo zabave. On pronalazi vremena da razgovara sa svojim navijačima direktno između svog prezauzetog rasporeda treninga i utakmica”, kazao je izvor.

“To je također odličan način da izgradite svoj brend van terena – a svi znamo da karijera fudbalera ne traje vječno. To je dobitna situacija.”

Ipak, rijetko ko je povjerovao u ovu verziju objašnjenja i generalno je mišljenja da Koulibaly maksimalno želi iskoristiti svoju popularnost i napuniti džep dok to još uvijek može.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kalidou Koulibaly (@kkoulibaly26)

Ovaj 31-godišnji Senegalac u Chelseaju na godišnjem nivou zaradi 10 miliona eura, sedmična plata mu je 200.000 eura neto, međutim očigledno mu to nije dovoljno.

Inače, Koulibaly nije jedini aktivni profesionalac koji prodaje video poruke fanovima na Cameu pošto je tu još fudbalera iz Premiershipa.

Kapiten Manchester Uniteda Harry Maguire također je dostupan za rezervaciju na stranici, a poruka engleskog reprezentativca dostupna je od 225 funti.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *