“Nema dileme, ONI su likvidirali porodicu Đokić”: Ubice odali ovi TRAGOVI, nisu uspeli da ih uklone

60

Kako Objektiv saznaje, egzekutori tročlane porodice su profesionalci koji su jako dobro poznavali teren na kome je zločin počinjen

Osobe koje su ubile tročlanu porodicu Đokić – vlasnika menjačnice Gorana (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25) su ljudi koji žive u Aleksincu i Nišu. Ovo je ekskluzivno saznanje Objektiva, i to iz dobro upućenih izvora, koji nemaju dilemu da su porodicu likvidirali profesionalci i da je ubistvo počinjeno iz koristoljublja.

Kako smo saznali, egzekutore tročlane porodice odali su materijalni tragovi koje nisu uspeli da uklone.

U želji da od iskusnih policijskih operativaca dobijemo potvrdu teorije da su ubice profesionalci, ali i “lokalci”, obavili smo razgovor sa nekoliko sagovornika.

Mislim da je zločin počinio neko i iz njihovog okruženja, a motiv je dug ili razbojništvo. Značajan za istragu je spisak iz sefa koji je pronađen u menjačnici, u kojem je vlasnik menjačnice zapisivao imena dužnika. Ovakve zločine ne čine amateri i mislim da su bila dvojica ili trojica počinilaca – analizira za Objektiv Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije.

ELIMINIŠEŠ LICE, ELIMINIŠEŠ DUG

Nekadašnji šef beogradske policije Marko Nicović tvrdi za naš list da je verovatno Đokića i njegovu porodicu ubio – dužnik.

– Ako je ubijeni davao novac na kamatu, onda je moguće da je neko od dužnika da bi eliminisao dug, eliminisao i poverioca. To se često dešava u praksi. Likvidira poverioca i nema nikakvih tragova, papira. On rešava time svoj dug. Ubica smatra da ako nema poverioca, nema ni duga. Ako su u sefu pronađeni spiskovi sa imenima dužnika, onda je u pitanju dug. Sef krije tajnu. Celu porodicu niko ne ubija tako lako ako nije debelo zadužen.

Istraga treba da ispita i Đokićevu nameru da ćerki kupi stan u Nišu. To je druga opcija. Nekom je data informacija da ima keš jer je kupovao stan. U tom slučaju znači da su tipovani. U pitanju nije amaterska grupa već profesionalna – objašnjava Nicović. Naš sagovornik naglašava da policija treba da ide pravim tragom da bi došla do izvršioca.

– Važno je da joj se ne poturaju lažne zastave. Verovatno su bila dvojica izvršilaca – dodaje on.

DVOJICA IZVRŠILACA

Profesor Fakulteta za bezbednost dr Miroslav Bjegović smatra da su Đokiće ubili dužnici iz kriminalne sredine, koji su pozajmili novac na kamatu.

– U pitanju je ubistvo zbog dugova, što će istraga ubrzo pokazati. Ubistvo je planski izvedeno, a moguće je da su ubice i iz regiona. Zasigurno su bila dvojica egzekutora jer su u telima žrtava nađena dva različita kalibra municije – kaže Bjegović.

ALEKSINAC DANAS TUGUJE

Iako se porodica ubijenih nadala da bi ostatke tela mogla da preuzme u utorak, tek juče, zbog dodatnih obdukcija, porodica je preuzela posmrtne ostatke. Goran, Gordana i Lidija biće sahranjeni u četvrtak na groblju u Žitkovcu.

– Tela će prenoćiti u Moravcu kod Goranove majke. Ispratićemo ih kako dolikuje. Po profesiji sam učitelj. Učim decu da budu dobro, a dočekao sam da monstrumi koji rade ovakve stvari budu na slobodi – kroz suze je rekao Gordanin brat Novica Aritonović.

Kako saznajemo, Đokići će biti sahranjeni u novoj porodičnoj grobnici. Goranov otac je sahranjen na ovom groblju, kao i brat, ali se porodica odlučila da sve troje budu sahranjeni na istom mestu.

U Aleksincu će sutra biti proglašen dan žalosti. Zastave Republike Srbije biće spuštena na pola koplja, na prvom času u školama održaće se minut ćutanja, a program muzičke nastave biće prilagođen.

Tokom sutrašnjeg dana u Aleksincu neće biti puštana narodna i zabavna muzika, a neće biti ni programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

PIŠE: D. ĆURUVIJA, Objektiv.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *