Nema mu spasa: 13 svedoka srušilo Džonićevu priču, ni Jojke nije prepoznao

124

Trinaest svedoka do sada je saslušano pred Višim javnim tužilaštvom radi provere navoda Gorana Džonića osumnjičenog da je u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac ubio brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju. Iskaz ama baš nijednog nije išao u korist Džoniću koji je u nameri da umanji svoju odgovornost, u zločinački poduhvat umešao dvojicu sinova, dvojicu komšija i njihovog prijatelja.

Od 13 svedoka, iskaz njih 10 ni na koji način se ne može dovesti u pitanje jer se radi o profesionalnim vojnicima, kolegama njegovog sina Stefana i vatrogascima koji radno mesto dele sa Milanom.

I jedni i drugi su potvrdili da su Stefan i Milan u vreme kada je izvršen bestijalni zločin bili na poslu, jedan u Kopnenoj zoni bezbednosti a drugi na dežurstvu u vatrogasnoj službi. Verodostojnost njihovog iskaza proizilazi ne samo iz poklapanja izjava, već i postojanja pisane dokumentacije koja potkrepljuje njihove navode.

Iskazi Milijane Đorđević majke braće K.M. i K.M. supruge jednog i devojke drugog, mogli bi biti upitni sa aspekta objektivnosti da nisu argumentovani materijalnim dokazima, prvenstveno video zapisima koji svedoče da su u vreme
kritičnog događaja bili u svojim domovima. Ova činjenica te manjak bioloških tragova i bilo kakve druge poveznice sa ubistvom tročlane porodice, navodi na zaključak da se i njihove izjave mogu uzeti kao verodostojne.

I kao da iskazi 13 svedoka nisu dovoljni, Džonić je večeras sam sebi otežao odbranu i pokazao da je spreman na sve kako bi izbegao kaznu za nezapamćeni zločin. Iako je tvrdio da se sa braćom Jojke, kako u Moravcu zovu K.M. i K.M., video više puta dok su dogovorali napad na Đokiće, te govorio da je sa njima i njihovim prijateljem D.P. otišao do mesta ubistva, pa video kako jedan od njih puca u Gorana, uspeo je da prepozna samo jednog između samo pet ljudi.

A i tu je napravio grešku, jer taj K.M. nije odgovarao opisu osobe kojoj je pripisao glavnu ulogu u izvršenju zločina.

Njegovog brata nije uspeo da identifikuje među ostalom četvoricom niti je imao uspeha u prepoznavanju D.P. na fotografijama, s obzirom da suočavanje nije bilo moguće zbog njegovog boravka u inostranstvu.

Sutra će Više javno tužilaštvo potegnuti još dva aduta koja će totalno devastirati Džonićevu odbranu. Biće ispitan čovek koji mu je napravio prigušivač za beretu kojom je ubio bliske rođake. Takođe, protiv njega će svedočiti i dvadesetogodišnjak koji ga je dan pre ubistva pokupio u Tešici, par kilometara od mesta gde je ostavio žuti skuter, namenjen da se sutradan njime vrati kući nakon što spali automobil Đokića.

Uzimajući sve to u obzir uz biološke i balističke tragove, Džoniću skoro nije ostavljen ni minimalan manevarski prostor za
izbegavanje suđenja i najteže kazne. Međutim, uzimajući u obzir sociopatsku crtu njegove ličnosti uz potpuni nedostatak kajanja za svirepo ubistvo čak i dvadesetpetogodišnje bratanice, ne bi bilo nikakvo čudo da Goran ponovo pokuša
da navede istragu na krivi trag.
Nova.rsKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *