Neviđeni skandal: Krivokapić vratio ministra iz zvanične posjete Sjevernoj Makedoniji

172

Miraš Dušević

Diplomatski skandal i neviđeno brukanje države danas je priredila Vlada na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

 

Da bi sabotirali posjetu ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića Sjevernoj Makedoniji, gdje je trebalo da se satane sa najvišim zvaničnicima, iz Vlade su ministra Radulovića nakon što je stigao u Sjevernu Makedoniju, obavijestili  su ga da mu otkazuju posjetu, saznaje CdM.

 

Ova posjeta je prije nekoliko dana zvanično najavljena iz Ministarstva vanjskih poslova, i usvojena na obje Vladine komisije.

Ovo je neviđeni diplomatski skandal od strane Vlade, jer je ministar trebalo da se sastane sa predsjednikom Sjeverne Makedonije, kao i ministrom vanjskih poslova te zemlje.

 

Prema saznanjima CdM, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović doputovao danas sa delegacijom u Skoplje, kako je i bilo juče najavljeno u domaćim medijima.

 

Od posjete neće biti ništa, jer Vlada na današnjoj sjednici nije usvojila plan posjete, pa će se tako delegacija Crne Gore vratiti kući bez ijednog obavljenog sastanka iako su bili potvrđeni.

 

Ovo se u diplomatskim krugovima smatra i žeštokom uvredom za domaćina koja je prihvatila sve zatražene sastanke, a koja je i parter Crne Gore u okvririma NATO-a i brojnih drugih regionalnih inicijativa.

cdm.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *