NOVI DETALJI ISTRAGE O NESTALOJ ROŽAJKI: Posljednji sastanak Amele i osumnjičenog bio je oko duga

176

Rožajka Amela Kalač (24) iz 𝗚𝗿𝗮̈𝘀𝘁𝗼𝗿𝗽𝗮, grada u Švedskoj, vodi se već pet dana kao nestala, a kako prenose švedski mediji incident se vodi kao otmica jer se sumnja da je 𝗸𝗶𝗱𝗻𝗮𝗽𝗼𝘃𝗮𝗻𝗮.

Jedan osumnjičeni je juče, nakon odluke Okružnog suda, priveden i pritvoren zbog sumnje da je izvršio otmicu. Muškarac, koji ima 40 godina i poznaje Amelu i njenu porodicu, negira da je počinio bilo kakvu nepravdu.

Za švedske medije, govorila je 𝗜𝗹𝗱𝗮 𝗞𝗮𝗹𝗮𝗰̌, Amelina sestre koja je izjavila da su se Amela i osumnjičeni u noći između 13. i 14. februara sastali kako bi razgovarali o većoj sumi novca koju joj osumnjičeni duguje.

“𝗠𝗼𝗴𝗹𝗼 𝗯𝗶 𝘀𝗲 𝗿𝗲𝗰́𝗶 𝗱𝗮 𝗴𝗮 𝗱𝗼𝗯𝗿𝗼 𝗽𝗼𝘇𝗻𝗮𝗷𝗲𝗺𝗼. 𝗞𝗼𝗱 𝗻𝗷𝗲𝗴𝗮 𝗻𝗶𝘀𝗮𝗺 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲𝘁𝗶𝗹𝗮 𝗻𝗶𝘀̌𝘁𝗮 𝗰̌𝘂𝗱𝗻𝗼. 𝗝𝗮 𝗶 𝗺𝗼𝗷𝗮 𝗺𝗮𝗷𝗸𝗮 𝘀𝗺𝗼 𝘇𝗻𝗮𝗹𝗶 𝗱𝗮 𝗰́𝗲 𝘀𝗲 𝗻𝗮𝗰́𝗶 𝗶 𝗱𝗮 𝗰́𝗲 𝗼𝗻𝗮 𝗿𝗮𝘇𝗴𝗼𝘃𝗮𝗿𝗮𝘁𝗶 𝘀 𝗻𝗷𝗶𝗺 𝗼 𝗻𝗼𝘃𝗰𝘂 𝗶 𝘇𝗮𝘁𝗼 𝗷𝗲 𝗔𝗺𝗲𝗹𝗮 𝗵𝘁𝗷𝗲𝗹𝗮 𝗿𝗮𝘇𝗴𝗼𝘃𝗮𝗿𝗮𝘁𝗶 𝘀 𝗻𝗷𝗶𝗺.” – izjavila je Ilda.

Ipak, postoje okolnosti oko večeri i noći nestanka na koje je porodica oštro reagovala ali nejasno je da li finansijska pozadina ima veze sa Amelinim nestankom.

Osumnjičeni, koji je od ranije poznat porodici, je izjavio da je ona iskočila iz njegovog automobila i zatim nestala sa lica mjesta.

Činjenicu da su zajedno bili u autu prije nestanka potvrdila je i švedska policija jer ih je, neposredno prije nestanka zaustavila saobraćajna policija i pustila. U 01.20h, noć prije ponedjeljka, ona i za sada osumnjičeni muškarac zaustavljeni su kod saobraćajne kontrole nedaleko od Grästorpa. Policijska patrola je saslušana u istrazi koja je u toku, ali nije bila u mogućnosti da pruži bilo kakve odlučne informacije. Nema informacija da je Amela Kalac bila ugrožena.

Ubrzo nakon toga, osumnjičeni muškarac je prijavio nestanak Amele. 𝗟𝗮𝗿𝘀 𝗝𝗼𝗵𝗮𝗻𝘀𝘀𝗼𝗻 kaže da policijska patrola nije mogla učiniti ništa drugačije.

“𝗧𝗼 𝗷𝗲 𝗷𝗲𝗱𝗻𝗼𝘀𝘁𝗮𝘃𝗻𝗼 𝗯𝗶𝗹𝗮 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗻𝘀𝗸𝗮 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗿𝗼𝗹𝗮 𝘀𝗮𝗼𝗯𝗿𝗮𝗰́𝗮𝗷𝗮”, kaže tužilac Lars Johanson.

Osumnjičeni negira zločin, prema braniocu 𝗢𝘀𝗸𝗮𝗿𝘂 𝗙𝗿𝗶𝗹𝗶𝗻𝗴𝘂. Zahtijevao je i da ga odmah puste, što Okružni sud nije odobrio.

Jasno je, međutim, da je Amelu Kalač sreo tokom noći kada je nestala, a to je ispričao, prema navodima porodice, kada je u ponedjeljak rano ujutro obavijestio policiju i porodicu o njenom nestanku.

Prema njegovoj priči, oni su sigurno bili u njegovom autu kada je ona, iz nejasnih razloga, “iskočila” iz auta. On se tada, kako se navodi, okrenuo, a kada se vratio mjesto gdje je izašla, ona je, prema njegovoj verziji, nestala.

“𝗞𝗮𝘇̌𝗲 𝗱𝗮 𝗷𝗲 𝗶𝘇𝗮 𝗻𝗷𝗶𝗵 𝗶𝘀̌𝗮𝗼 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹 𝗶 𝗱𝗮 𝘀𝗲 𝗔𝗺𝗲𝗹𝗮 𝗯𝗼𝗷𝗮𝗹𝗮 𝗱𝗮 𝗷𝗲 𝗽𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶𝗷𝗮 𝗶 𝗱𝗮 𝗷𝗲 𝘁𝗼 𝗶𝗺𝗮𝗹𝗼 𝘃𝗲𝘇𝗲 𝘀𝗮 𝗻𝗷𝗲𝗻𝗼𝗺 𝗼𝗱𝗹𝘂𝗸𝗼𝗺 𝗼 𝗶𝘇𝗹𝗮𝘀𝗸𝘂 𝗶𝘇 𝗮𝘂𝘁𝗮. 𝗞𝗮𝘇̌𝗲 𝗱𝗮 𝗺𝘂 𝗷𝗲 𝗿𝗲𝗸𝗹𝗮 𝗱𝗮 𝘀𝗸𝗿𝗲𝗻𝗲 𝗱𝗲𝘀𝗻𝗼, 𝗮 𝗼𝗻𝗱𝗮 𝗷𝗲 𝗶𝘀𝗸𝗼𝗰̌𝗶𝗹𝗮 𝗶 𝗽𝗼𝗯𝗷𝗲𝗴𝗹𝗮 𝗻𝗮𝗸𝗼𝗻 𝗰̌𝗲𝗴𝗮 𝗷𝗲 𝗼𝗻 𝗼𝗸𝗿𝗲𝗻𝘂𝗼 𝗷𝗲 𝗮𝘂𝘁𝗼 𝗶 𝘃𝗿𝗮𝘁𝗶𝗼 𝘀𝗲, 𝗮𝗹𝗶 𝗷𝗲 𝗻𝗷𝗲 𝘁𝗮𝗱𝗮 𝗻𝗶𝗷𝗲 𝗯𝗶𝗹𝗼. 𝗧𝗼 𝗷𝗲 𝗻𝗷𝗲𝗴𝗼𝘃𝗼 𝗼𝗯𝗷𝗮𝘀̌𝗻𝗷𝗲𝗻𝗷𝗲.” – kaže Ilda.

Prema dosadašnjim informacijama, posljednji telefonski poziv porodici od Amela Kalač bio je u 01.30h. Tada je rekla da je na putu prema svojoj kući, što je smirilo porodicu.

Navodi se da se sve ovo dešavalo oko područja 𝗙𝗼𝗿𝘀𝗵𝗮𝗹𝗹 𝘂 𝗚𝗿𝗮̈𝘀𝘁𝗼𝗿𝗽𝘂, gdje je policija također tragala za njom posljednjih dana.4

Rožaje Free Press
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *