NOVI DETALJI IZ PODGORICE: Na kakvom zadatku je bio policajac Lazović koga povezuju s mafijom? ŠTA SE KRIJE IZA SLIKE S KLANOM

4

Novinarka Vijesti Sjetlana Đokić rekla je u jutarnjem programu Kurir televizije da joj je bivši specijalni glavni tužilac Crne Gore rekao da je policajac Petar Milović, koji se nalazi na fotografijama sa Kavčanima bio infiltriran, kako bi prikupljao informacije za policiju. Ipak, naglašava ona u ovu priču malo ko veruje

Fotografija na kojoj su Veljko Belivuk i Marko Miljković sa crnogorskim policajcima i vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom dovela je u pitanje kredibilitet policije.

Da li su se policajci našli u sumnjivom društvu zbog tajnog zadatka ili nečeg drugog razloga, pitali smo novinarku Svjetlanu Đokić iz Podgorice.

– Oprečne su informacije kada je reč o tome kako je nastala pomenuta fotografija, koja ne silazi sa naslovnih strana. Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić juče je u razgovoru sa mnom saopštio da je Petar Lazović u stvari bio policijski informator. To je policijski službenik koji je bio određen za prikupljanje određenih podataka.

On abolira sve ono što je radio Lazović i tvrdi da, nakon što je Evropol dostavio prepisku, zapis na 40 strana, odnosno, da su zbog informacija koje je dostavljao Lazović specijalnom policijskom odeljenju rasvetlili niz krivičnih dela, koja su činjena i da su sprečena izvršenja najtežih krivičnih dela – rekla je za televiziju Kurir novinarka Svjetlana Đokić iz Podgorice.

Ipak, Đokićeva napominje i da postoje informacije koje ovo negiraju.

– Sa druge strane malo ko veruje u takvu priču bivšeg glavnog specijalnog tužioca, a sve to zato što vrh policije nije bio upoznat za postojanje te sporne dokumentacije.

Takođe, obavljeno je saslušanje Lazovića, ali nije obavljeno saslušanje Ljuba Milovića. To budi sumnju da je na neki način ovo rađeno mimo zakonskih procedura, jer ako imamo jednog policajca od koga uzimamo podatke, nameće se pitanje zašto nisu isto uradili kada je reč o Ljubu Miloviću – rekla je za televiziju Kurir novinarka Svjetlana Đokić iz Podgorice.

 

Kurir.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.