Novi detalji o nestanku mladića iz Splita MATEJEVI PRIJATELJI SVE VRIJEME OBMANJIVALI POLICIJU?!

121

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović obelodanio je detaljno ponašanje i kretanje Mateja Periša (27) pre nestanka i otkrio da su kod grupe mladića iz Splita pronađene nedozvoljene supstance.

– Policija je više nego u uobičajenim okolnostima uključena u potragu za mladićem iz Splita. Mi smatramo da je u pitanju dete jer je osoba jako mlada. Tada se traga i van radnog vremena – istakao je Mijailović.

Predsednik policijskog sindikata je otkrio tačno kretanje mladića i istakao činjenicu da je društvo iz Splita gotovo sat kasnije primetilo da im prijatelja nema.

– Momci iz Splita su došli u Beograd 30. decembra, a u smeštaj na Dorćolu su ušli nešto pre 18 časova. U smeštaju su već počeli da konzumiraju alkoholna pića. Oko 21 čas su otišli u restoran “Ambar” gde su takođe pili alkohol. Nastavili su provod u klubu “Gotik” gde su naručili veliku količinu alkohola – otkrio je detalje iz istrage Mijailović.

Mladići su prema njegovim rečima konzumirali opijate od kojih je najopasniji narkotik “spid”.

– Možete misliti kako je to uticalo na njihova tela. Alkohol plus narkotici. Matej je negde oko 1.40 ustao od stola i naglo izašao napolje. Činjenica je da su njegovi drugovi skoro sat vremena kasnije primetili da ga nema. Nestanak su prijavili sutradan popodne – otkriva Mijailović.

Matej Periš, ronioci, žandarmerija, Sava, Beograd, nestao
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Naglašava da je policija od starta od njih dobijala rezervisane informacije.

– Nisu spominjali opijate, jer Matejevog oca poznaju i vole, a on čovek nije znao da mu sin konzumira drogu. Međutim, mi smo našli tragove u kombiju u kojem su došli iz Hrvatske i u smeštaju u Beogradu. Konzumirali su drogu. Najverovatnije svih sedmorica. Tu drogu su doneli sa sobom – navodi Mijailović.

Ne treba prema njegovim rečima zaboraviti ni činjenicu da je Matej bio potresen smrću druga. Ta tragedija se dogodila samo pre mesec i po dana.

– Mladić nije mogao da spase svog prijtelja. Dao je sve od sebe, ali nije mogao da mu sačuva život. Mateju se ova tragedija dogodila pre samo mesec i po dana i mi ne znamo kroz koji proces tugovanja prolazi niti kako se oporavlja od šoka – ističe Mijailović.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije naglašava da policija savesno radi svoj posao i da samo mogu da se nadaju da će pronaći mladića živog:

– Što više vremena protiče, to je nade sve manje, ali nećemo odustati dok ne rešimo ovaj slučaj. Kao i svaki slučaj kad je u pitanju dete, policajci se predaju zadatku više nego inače – zaključuje Mijailović.

(Kurir.rs/Mondo)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *