Novi incident na Dodikovom pressu – pogledajte novi napad na novinarku VIDEO

183

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine verbalno je napao novinarku N1 televizije kao i ovu medijsku kuću nakon što mu je postavljeno pitanje o ikoni koja je jedno vrijeme bila centralna tema javnosti.

Novinarka je podsjetila na poziv koji je Dodiku upućen iz Tužilaštva BiH u predmetu Ikona, pitajući ga da li se sjetio imena čovjeka koji mu je poklonio.

Dodik se poprilično iznervirao zbog tog pitanja te joj je poručio da o tome pita one koji su pokrenuli aferu Ikona navodeći da je N1 televizija bila jedna od onih koja je izmislila ovu priču. Na to je novinarka ponovo kazala da je samo interesuje da li se sjeća imena čovjeka koji mu je poklonio ikonu na šta je on rekao “da li želiš reći da sam nesvjestan i podvaljuješ mi?”.

“Vaša televizija je izmislila predmet Ikona i sve ste slagali, ne lično iako ste bili dio toga. Već je vaša televizija sve to slagala i svi koji su učestvovali u tome”, dodao je.

Iako je novinarka uporno pokušavala pojasniti detaljnije svoje pitanje, Dodik joj je poručio da ga ne prekida jer je to nekulturno.

“Ja sam odgovoran za svoju političku riječ, a vi novinari biste trebali da postavite svako pitanje kao i meni i da se uljudno ponašate. Imam pravo kazati svoj stav o tome. Izmislili ste ikonu i to ne postoji u krivično pravnom opsegu čak je došlo do Tužilaštva i da dam izjavu. I ja se kao građanin pitam šta je s tim, a vi meni postavljate pitanje da li sam ja svjestan. Naravno da sam svjestan da ste lagali o tome. Ja ne mogu vjerovati da ste vi toliko bezobrazni zato što znate da je pominjano ime tog čovjeka i da je dao izjavu.

Naravno da ne pamtim ime tog čovjeka, ali postoje papiri o svemu tome, ali to nije uopće relevantno jer nije podignuta nikakva optužnica protiv toga. Samo su bile laži dok se Milorad Dodik borio za život u kliničkom centru, a vi ste pisali laži o meni”, poručio je Dodik novinarki rekavši joj da ne polemiše s njim.

N1
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *