Novi Pazar: Besplatna garderoba porodice slabijeg imovnog stanja

283

Građani Sandžaka, na jugozapadu Srbije, daleko su poznati po humanosti. Po dobrim delima i plemenitosti prednjače Novopazarci koji su i ovog puta u pogledu brige o drugima otišli korak dalje.

Glavni heroji ove priče su prodavci sa velike novopazarske Robne pijace. Oni već danima, a plan je da tako bude do početka školske godine, sprovode veliku humanitarnu akciju podele nove garderobe porodicama slabijeg-materijalnog stanja, javlja Anadolu Agency (AA).Predsednik udruženja koje okuplja prodavce sa novopazarske Robne pijace Šućo Kurtović, kaže da su se akciji odazvali mnogi prodavci, a da je prioritet da se roba podeli deci školskog uzrasta.

„Svi oni koji nisu u mogućnosti da decu spreme za školu, neka dođu bez ustručavanja, otvoren je na Robnoj pijaci butik namenjen samo njima. Ovoj akciji su se odazvale mnoge moje kolege, njih više od 130. Donose nove trenerke, farmerke, jakne i bluze dugih rukava. Sve je novo i moderno. Nije roba koju niko neće da kupi, ono što bi smo svojoj porodici, to poklanjamo i našim sugrađanima koji trenutno nisu u situaciji da kupe garderobu deci pred polazak u školu.

Roba je upakovana, ili iz naše proizvodnje ili iz uvoza iz Turkiye“, objašnjava za AA prodavac sa Robne pijace i predsednik udruženja koje okuplja prodavce u Novom Pazaru Šućo Kurtović.Akcija iz dana u dan postaje sve obimnija, pa će robe do početka školske godine biti dovoljno za sve one kojima je i namenjena.„Vidite i sami, svakih 15 minuta u ovaj humani butik neko od prodavaca donese 10 jakni, 20 farmerki ili 30 kompleta trenerki. Robe će biti, neka dođe ko god želi, nikoga ne ograničavamo i svako može da uzme onoliko komada garderobe koliko mu je potrebno da obuče celu porodicu.

Robe najviše ima za mališane, cilj nam je da oni lepo izgledaju prvog dana u školi. Da sva deca budu jednaka i da nema nikakvih razlika, makar kada je odevanje u pitanju“, kazao je Kurtović.Roditelji sa kojima smo razgovarali, a koji su došli po besplatnu garderobu, kažu da je ova akcija od velike važnosti. Ističu da prosečan kućni budžet nije dovoljan da bi se ovog meseca platili računi, prehranila porodica i deca pripremila za polazak u školu.

AA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *