Novi Pazar: Građani Mura predali zahteve Gradskoj upravi

102

Mještani naselja Mur u Novom Pazaru predali su danas zahtjeve lokalnoj samoupravi kojima traže obezbjeđivanje trotoara, kamera i usporivača saobraćaja na nesigurnim dionicama, redovnije policijske kontrole, i obezbjeđivanje jasnih pješačkih prelaza na tim mjestima.

Zahtevi su upućeni nakon što su na protestnom skupu “I naša djeca imaju pravo da žive“ građani Novog Pazara u subotu na pola sata blokirali saobraćajnicu na mjestu gdje je na pješačkom prelazu stradala djevojčica.

Jedan od organizatora protesta Haris Ibrahimović kazao je da je jedan od glavnih ciljeva njihovih zahteva “spašavanje života za koje je neminovno da će se gubiti u budućnosti”.

“Insistiramo da se što pre preduzmu potrebne mjere. U našim zahtevima nema ničeg posebnog i to što tražimo treba da posjeduje svaki normalan grad”, kazao je Ibrahimović.

On je pozdravio današnji sastanak ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića sa predstavnicima lokalne samouprave na kojem bi trebalo da budu definisani koraci ka unapređenju saobraćaja u ovom gradu.

“Drago mi je da je država pokazala interesovanje za naš problem, ali nama nije potrebno mnogo priče, već puno rada. Instistiraćemo na ispunjenju zahteva u rokovima koje smo predložili”, istakao je Ibrahimović.

Izvor Radio Sto plus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *