Novopazarcu Hidaetu A (47) potvrđena presuda od 11 godina zbog ranjavanja dvije osobe

159

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Novom Pazaru kojom je Hidaet A. (47) osuđen na 11 godina zatvora zbog teškog ranjavanja M.K. (41) i slučajne prolaznice M.M. (35), saznaje radio Sto plus.

Taj sud je odbio, kao neosnovane, žalbe Višeg tužilaštva u Novom Pazaru i branioca okrivljenog Boža Prelevića, čime je presuda postala pravnosnažna.

Hidaeta A. je Viši sud u Novom Pazaru proglasio krivim za izvršenje dva krivična djela teška telesna povreda i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

On je, kako je utvrdio sud, nakon kraće rasprave 15. decembra 2020. godine, u blizini zgrade Policijske uprave, ispalio dva hica u M.K. dok je bio u vozilu, nanevši mu prvim hicem teške, a drugim lake tjelesne povrede, za šta je osuđen na četiri godine zatvora.

Nakon toga je ispalio još pet hitaca ka vozilu M.K. od kojih je jedan, kako je sud ocijenio, iz nehata pogodio slučajnu prolaznicu M.M, udaljenu 81 metar, u predjelu grudnog koša, nanevši joj teške tjelesne povrijede opasne po život. Za to mu je izrečena kazna od tri godine zatvora.

Zbog nošenja pištolja, kalibra devet milimetara, za koji nije imao dozvolu i koji je bacio u rijeku nakon pucnjave, Sudsko vijeće osudilo ga je na šest godina zatvora, odnosno, ukupno na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina.

Istom presudom, Viši sud je osudio Hidaetovog sina A.A. (25) na osam mjeseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja, što je potvrdio i Apelacioni sud u Kragujevcu.

Sud je utvrdio da je on pokušao da udari M.K. pesnicom u glavu i da je nogom udario u njegov automobil čime je “narušio javni red i mir i značajno ugrozio spokojstvo građana”.

Izvor Radio Sto plus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *