OBAVJEŠTENJE ZA SVE KOJI SU SE UPUTILI KA HORGOŠU: Policija preusmjerava vozila na drugi granični prijelaz

71

NE SMANJUJU se gužve na prelazu Horgoš ka Mađarskoj – na ulazak u tu zemlju čeka se četiri sata. Kako bi se ubrzao protok vozila, Horgoš 2 za vikend otvoren samo u smeru ka severnom susedu.

Na Horgošu se i dalje čeka najduže na izlazu iz zemlje, a danonoćne gužve traju od četvrtka.

Oko 60 minuta treba da se napusti Srbija, ali je međuprostor do mađarske strane potpuno ispunjen vozilima, pa se za ulazak Mađarsku čeka još puna tri sata.

Pri ulasku u Srbiju nema dužih zadržavanja. Horgoš je za 24 sata prošlo 45.000 putnika, 12.000 putničkih vozila i 110 autobusa.

Kada je reč o Horgošu 2, taj prelaz će za vikend raditi samo u smeru ka Mađarskoj kako bi se ubrzao saobraćaj. Tako će na Horgošu i Horgošu-2 biti 13 traka za ulazak u tu zemlju.

Pošto je saobraćajana policija preusmeravala vozila na Kelebiju, na tom prelazu je oko dva sata potrebno da bi se prešlo u Mađarsku.

Na prelazu Preševo ka Severnoj Makedoniji na ulazak u zemlju i na izlazak čeka se oko sat i po, na Gradini ka Bugarskoj oko 60 minuta, na Gostunu i Jabuci prema Crnoj Gori nema dužih zadržavanja, a na Batrovcima – samo 15 minuta na ulazu u Srbiju iz Hrvatske.

Na naplatnoj stanici Preljina čeka se oko 25 minuta. Kako kažu, ponovo će se postizati rekordi kada je reč o ovoj turističkoj sezoni

(RTS)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *