Oboren ruski Su-34 nad Harkovom

167

Dok se ratni sukobi u Ukrajini nastavljaju, svet danas iščekuje pregovore između ruske i ukrajinske delegacije.

Prema podacima Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR), od početka rata iz Ukrajine je pobeglo više od 1,5 miliona ljudi. Najviše je izbeglo u Poljsku, a Slovačka je zbog toga proglasila vanredno stanje.

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da služba bezbednosti Ukrajine sa ekstremistima “Azov” priprema provokaciju sa mogućim radioaktivnim zagađenjem okoline u području Harkova.

Objavljena mapa u realnom vremenu o tome kuda je moguće otići iz Ukrajine

14:13

Njujorker na naslovnu stranu stavio Zelenskog

14:11

Bajden će razgovarati sa liderima EU o Ukrajini

Predsednik SAD Džo Bajden će danas, 7. marta, razgovarati o situaciji u Ukrajini putem video veze sa Emanuelom Makronom, Olafom Šolcom i Borisom Džonsonom. Ovo je saopšteno u Beloj kući.
14:06
13:51

Poljska će dozvoliti izbeglicama da rade od 18 do 36 meseci

Tanjug/AP Photo/Czarek Sokolowski
Tanjug/AP Photo/Czarek Sokolowski
Poljske vlasti dozvoliće izbeglicama iz Ukrajine da legalno žive i rade u republici od 18 do 36 meseci, rekao je poljski premijer.
13:40

Jedini avion koji sleće u Minsk, Ukrajinci tvrde: avion Viktora Janukoviča

Janukovič je napustio zemlju 2014, usled sve većih tenzija u Kijevu zbog sukoba policije i demonstranata koji su tražili približavanje Evropskoj uniji. Bivšem lideru, koji se nalazi u Rusiji, suđeno je za izdaju, saučesništvo u ratu protiv Ukrajine i planiranje promene granica zemlje. Janukovič je osuđen za izdaju.

Mišel zvao Putina

Vladimir Putin je razgovarao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i izneo stav Rusije o specijalnoj operaciji u Ukrajini.

Ruski predsednik je istakao da tamo glavna pretnja dolazi od nacionalista koji koriste terorističku taktiku pod maskom stanovništva.

Putin je pozvao Evropsku uniju da da realan doprinos spasavanju života, vršeći pritisak na kijevske vlasti i primoravajući ih da poštuju humanitarno pravo;

Predsednik je ocenio napredak pregovora sa ukrajinskom stranom i podsetio na zahteve Rusije.

B92Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *