OBRAĆANJE PREMIJERA JAVNOSTI Krivokapić: Ili unapređenje Vlade ili izbori u maju

121

“Turbulencija je rezultat odnosa pojedinih političkih lidera koji misle da čitav svijet zavisi od njih”

Politička situacija u Crnoj Gori je turbulentna. Ta turbulenccija je rezultat odnbosa pojedinih političkih lidera koji misle da čitav svijet zavisi od njih, kazao je u obraćanju javnosti premier Zdravko Krivokapić.

“Manjinska vlada iskazana sa stavovima koje su precizno iskazali Stevan Džakovic, Drago Đurović i Darko Pajović”, rekao je Krivokapić.

“Kakva je priča to da neko kaže da može u toj vladi da može da bude neko tipa Petra Ivanovića i Branimira Gvozdenovića.

Zašto se to dešava sada kada je najintenzivjiji rad zajednički rad Vlade i Skupštine desio se krajem decembra kada je usvojen budžet i brojni projekti. Javljaju se sada određene grupacije koje su uvijek promovisale sebe, a najmanje ovu vladu”, rekao je Krivokapić.

Dodao je da “maske moraju da padnu”.

“Pašće sve do 1. marta i vidjećete kakav je ko”, kazao je premijer.

Istakao je da je Crna Gora u neprilici zbog političkih lidera koji neće da preuzmu odgovornost.

“Intenzivno me zovu članovi SNP i tvrde da najmanje dva njihova poslanika neće podržati ovu prevaru. I to je potpuno prirodno. Ta partija čijeg se osnivača sjećam koji je jasno proifilisao odnos prema DPS-u danas neko njegovu muku i borbu prevodi u neke političke poene.

Mislim da to članstvo SNP-a neće dozvoliti. Predlog za izlazak iz situacije sam davno dao ali nije realizovan zbog opstrukcije istih koji sada žele nekom manjinskom vladom da preobraze Crnu Goru”, naveo je Krivokapić.

Rekao je i da su dva prirodna rješenja – unapređenje rada Vlade, a najpoštenije vanredni parlamentarni izbori u maju sa lokalnim izborima.

“Ali ne da se neko krije iza neke liste već na otvorenim listama”, rekao je Krivokapić.

“Ne razmišljam o formiranju partije”

Na pitanje da li će ubrzati proces formiranja partije odgovorio da uopšte ne razmišlja o tome.

“Ne mogu da shvatim da neko kaže ja ću da imam probu sa manjinskom vladom a ako ne uspijem ostaću do 2024. To isto kao kad bih rekao ženi sačekaj malo da vidim kako će mi biti sa ljubavnicom”.

Na pitanje šta će preduzeti, rekao je da je podnio inicijativu i model za rješenje krize i da je za njega obavezujuće ono što kaže 41 poslanik.

“Sada je situacija da oni koji su me najviše kritikovali nijesu podnijeli inicijativu već oni koji su me najviše hvalili”, naveo je Krivokapić.

Konferencija za novinare premijera organizovana je u Pres centru Vlade Crne Gore.

Vijesti.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *