Odbijte od BiH! / Dunović ovaj put oštrije odgovorio Vulinu: Vi ste sramota za Srbiju

111
Vaša hoštaplerska retorika, nacionalistički ugao iz kojeg posmatrate svijet oko sebe i duboka iskompleksiranost nisu vrijedni dalje rasprave, kazao je Milan Dunović

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović odgovorio je danas na najnovije izjave ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina, ponovno ga pozivajući da Bosnu i Hercegovinu ostavi na miru.

– Ministre Vulin, vi ste sramota za zemlju koju predstavljate. Vaša hoštaplerska retorika, nacionalistički ugao iz kojeg posmatrate svijet oko sebe i duboka iskompleksiranost nisu vrijedni dalje rasprave – navodi Dunović u odgovoru na Vulinove insinuacije.

Dunović, istovremeno, podsjeća da je Kabinet potpredsjednika Federacije BiH glavni inicijator i finansijer idejnog rješenja spomenika na Kazanima, uz opasku da Vulina treba da bude sram i stid što licitira sa nevinim žrtvama.

– Na vašu žalost, nećete još dugo moći, jer Sarajevo ima snage da se izdigne iznad toga i spomenik će biti napravljen! Ne sjećam se da ste ikada došli na Kazane, pa da vam objasnim da je u Sarajevu vođena časna borba za odbranu grada i države. Mi razlikujemo zločince od heroja – ističe Dunović u odgovoru.

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Srbije kazao je da mu je žao što Dunović funkciju potpredsjednika FBiH ne koristi tako što pomaže Srbima u tom entitetu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *