ODMOTAVA SE KLUPKO ZLOČINA U MORAVCU! Veštačenje telefona potvrđuje odbranu braće Jojke za ubistvo porodice Đokić: Jedan skidao sadržaje sa mobilnog, drugi bio SA DEVOJKOM

143

Veštačenje telefona braće A.M. I K.M. iz Moravca, poznatim pod nadimkom Jojke, na koje Goran Džonić, prvoosumnjičeni za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca pokušava da svali krivicu, pokazalo je da su kritične noći bili na drugom mestu i da nemaju veze sa zločinom, kaže za “Blic” jedan od njihovih branilaca Mladen Magdelinić.

– Veštačenje mobilnih telefona samo je potvrdilo njihovu odbranu da su se u to vreme nalazili na drugom mestu i da su radili druge stvari, a ne ono što je Džonić naveo u svojoj odbrani.

U vreme oko ponoći kada se po Džonićevoj priči sve dešavalo, K.M. je bio kod kuće i skidao sadržaje sa mobilnog telefona, a drugi brat A.M. je bio sa devojkom sa kojom je ostala zapisana i komunikacija porukama u kojima ga ona pita „za koliko stižeš?” a posle njegovog odgovora ona navodi “super, izlazim za pet minuta”, a nakon toga I “stigla sam…”

To ukazuje da su te večeri bili zajedno a ne onako kako je Džonić ispričao. Veštačenje njihovih telefona je takođe potvrdilo iskaz devojke koja je bila sa A.M. te večeri I to tačno po satnici koju je navela, kaže za “Blic” advokat Mladen Magdelinić, koji sa bratom Andrijom Magdelinićem zastupa braću Jojke.

Veštačenje je pokazalo I da Jojke kobne noći nisu imali nikakvu komunikaciju sa Džonićem, niti je veštačenjem telefona Džonića pronađen bilo kakav trag o komunikaciji sa njima, što ide u prilog njihove odbrane da sa celim slučajem nemaju nikakve veze.

Naime, u telefonu Džonića su nađene samo njegove lične fotografije, poruke I pozvi koji se ne dovode ni u kakvu vezu sa ubistvom njegovog brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane I ćerke Lidije.

Nedavno je okončano I psihijatrijsko veštačenje Gorana Džonića koje je obavljeno u specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, ali detalji još nisu poznati.

Kako je “Blic” pisao, osim Gorana Džonića, penzionisanog vatrogasca I brata od tetke ubijenog Gorana Đokića, u sklopu velike istrage niške policije i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapšeni su i njegovi sinovi Milan i Stefan, jer ih je upravo on svojim neodgovornim izjavama doveo u vezu sa zločinom, kao i braća K.M. i A.M., poznati pod nadimkom Jojke, koje je Džonić optužio da su organizovali otmicu a jednog od njih i da je direktno izvršio likvidaciju Đokića.

Svedoci su za sada potvrdili alibije I brace Džonić I braće Jojke da su kobne noći bili na drugom mestu, a svi dokazi za sada sa zločinom direknto povezuju samo Džonića. Rešenjem Višeg suda u decembru je svoj petorici produžen pritvor za još mesec dana.

Blic.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *