Of-roud reli u Novom Pazaru u čast Izeta Iza Bronje

134

Šesti po redu of-roud (off-road) reli, koji će i ove godine imati međunarodni prefiks, biće održan 10. i 11. decembra u Novom Pazaru.

Takmičenje će imati memorijalni karakter, u čast dugogodišnjeg istaknutog člana Of-roud kluba Novi Pazar Izeta Bronje, koji je pre dva i po meseca tragično nastradao tokom džipijade u Ivanjici.

“Stalno su tu neke novine po pitanju staza, edukacije i usvršavanja učesnika. Želimo da svako sledeće takmičenje bude za nijansu bolje od prethodnog i da se greške svedu na minimum”, rekao je Jusuf Ugljanin iz Of-roud kluba Novi Pazar.

On je najavio da će tokom večernjeg druženja na video-bimu biti dostupan osvrt na karijeru i reli dostignuća Bronje, kojem njegovi dugogodišnji prijatelji posvećuju narednu manifestaciju.

Tokom dva dana, predviđena je vožnja u šest klasa – Hard, Soft 1, Sft 2, Turist, Bagi i Kvad.

“Pomoć grada, lokalnog Sportskog saveza i Turističke organizacije Novi Pazar na mnogo je većem niovu u odnosu na ranije godine. Želimo da ovo bude još profesionalnije”, naveo je Jasmin Kurtanović iz Of-roud kluba Novi Pazar.

Kurtanović je dodao da će vozači iz nekoliko država regiona posebnu pažnju posvetiti sigurnosnom aspektu, koji je neizostavan deo ove priče.

U organizaciju takmičenja uključen je i novopazarski Sportski savez.

“Ovo je još jedan dokaz da smo organizaciono i infrastrukturno centar sportskih dešavanja, koji širokom auditorujumu, osim standardnih, prezentuje i za nijansu manje afirmisane sportove. Verujemo da će nam svi doći i narednih godina, u još većem broju”, kazao je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Okupljanje učesnika relija je u subotu od 08.00 do 10.00 časova na parkingu kod Hotela Vrbak, a potom sledi transfer prema stazama za nadmetanje, zavisno od kategorija.

Dan kasnije, na programu je završnica relija na Paričkom brdu.

M. Minić
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *