Oglasili se Elmini advokati: Poznato šta je konstatovano u nalazu o smrti Muamera Zukorlića

288

Advokat Mirjana Radovanović i advokat Danka Zarić kao punomoćnici maloljetne djece Elme Elfić Zukorlić i rahmetli muftije Maumera Zukorlića, navode da je Zavod za sudsku medicinu iz Niša dao nalaz i mišljenje da je smrt Muamera Zukorlića prirodnog porijekla i da je nastupila zbog naglog pogoršanja funkcije i slijedstvenog prestanka rada srca zbog ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja srca.

U nalazu je konstatovano da je Muamer Zukorlić u vremenskom periodu između marta i novembra 2021. godine preležao akutni infarkt srca kao i da je kod istog konstatovana aortna stenoza i da se bolest godinama razvijala.

“Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad je uradio toksikološku analizu i utvrdio da ni u jednom od uzoraka nema koncentracije čiji bi uzrok bio akutno trovanje sa smrtnim ishodom.

Na ovaj način sva pitanja oko uzroka smrti pokojnog Muamera Zukorlića su završena.

Vještaci iz Njemačke i Bosne i Hercegovine koji su kao stručni savjetnici angažovani od strane podnosioca krivične prijave za teško ubistvo Usame Zukorlića prisustvovali su obdukciji kao posmatrači. Oni nisu imali nijednu primjedbu na obavljeni postupak obdukcije. Tom prilikom nisu uzimali uzorke sa tijela i njihov zadatak nije bio da vrše toksikološku analizu tijela.

Posebno bi se zahvalili Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru i Višem sudu u Novom Pazaru kao i svim drugim državnim organima što su profesionalno organizovali i sproveli eshumaciju i obdukciju tijela pokojnog muftije Muamera Zukorlića uvažavajući sve prijedloge oštećenih”, navadeno je, prenosi Objektiv.rs.

Sandzacke.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *