OGLASILI SE IZ ŠKOLE U NOVOM PAZARU! Himna intornirana, bošnjacka himna na času bosanskog!

131

Novi Pazar – Odeljenske starešine Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” saopštile su danas da je prvog dana nove školske godine u svih 46 odeljenja, 26 u nastavi na srpskom i 20 u nastavi na bosanskom jeziku, na početku prvog časa intonirana himna Srbije “Bože pravde”. 

Oni su u saopštenju za javnost naveli da je samo u jednom odeljenju “za vreme drugog časa i to u sklopu programa koji je učiteljica samoinicijativno pripremila za svoje odeljenje, intonirana himna sandžačkiih Bošnjaka”.

Oni su optužili pojedine medije, “željne senzacionalizma da su se prosto utrkivali ko će veću ljagu da baci na našu školu i odeljenske starešine” objavljujući tekstove da je OŠ “Rifat Burdžović Tršo” jedina škola u kojoj nije intonirana himna Srbije, što su ocenili “totalnom neistinom”.

Informacija da je ta škola jedina u Srbiji koja, u izolovanom slučaju, nije intonirala himnu “Bože pravde” potekla je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i to u pisanoj izjavi dostavljenoj Novinskoj agencije Beta.

Beta/radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *