OGLASIO SE GENERALŠTAB: Ubijen ruski general-pukovnik. Generalštab je na Fejsbuku naveo da je Moskva izgubila ogromnu količinu vojne opreme

168

Generalštab je na Fejsbuku naveo da je Moskva izgubila ogromnu količinu vojne opreme

Pripadnik ruske vojske ubijen je u ukrajinskom gradu Černobajevka nakon artiljerijskog napada, tvrdi Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Generalštab je u objavi na Fejsbuku precizirao da je stradao komadant 8. kombinovane armije Južnog vojnog okruga Oružanih snaga Rusije general-pukovnik Andrej Mordivčev.

U dnevnom izveštaju, Generalštab je naveo da se linija fronta nije značajno promenila u poslednja 24 sata, ali da su ukrajinske snage uspele da unište nekoliko kolona s ruskim vojnim osobljem u Nikolajevskoj i Sumskoj oblasti.

Bi-Bi-Si napominje da nije mogao da nezavisno potvrdi ove navode.

“Ubijeno više od 14.400 ruskih vojnika”

Više od 14.400 ruskih vojnika ubijeno je tokom prve tri nedelje rata u Ukrajini, tvrdi Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Generalštab je na Fejsbuku naveo da je Moskva izgubila ogromnu količinu vojne opreme, uključujući 1.470 oklopnih transportera, 60 tenkova i više od 100 borvenih aviona i helikoptera, prenosi Bi-Bi-Si.

Bi-Bi-Si nije mogao nezavisno da potvrdi ove navode, ali napominje da su obaveštajni izvori Zapada sugerisali da je oko 7.000 vojnika ubijeno, a između 14.000 i 21.000 ranjeno u ratu.

B92Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *