Okršaj kod administrativne linije: Albanci ispalili više od 200 metaka na policiju kod Kuršumlije

260

Nekoliko desetina nepoznatih lica danas je u 17.30 sati, u ataru sela Rastelica kod Kuršumlije, sa više lokacija iz automatskog oružja rafalom pucalo na policijske službenike PU Prokuplje, saznaju Novosti.

Kako navodi taj medij, u okršaju pripadnika policije i šumokraidica koji su sa desetak traktora bespravno sekli šumu u tom kuršumlijskom selu u blizini administrativne linije, ispaljeno je više od 200 metaka, ali srećom niko nije povređen.

“Šumokradica je bilo između 40 i 50 a tu je bilo i desetak njihovih traktora kojima su izvlačili šumu. Kada su uočili pripadnike policije koja patrolira na ovom području otvorili su vatru iz automatskog oružja, ali su im policajci odgovorili.

Iako su šumokradice traktorima pobegle na područje Kosova i Metohije, na mestu gde su bespravno sekli šumu bila je prava ‘poplava’ metaka, jer su i pripadnici policije i šumokradice pucali”, ističe za “Novosti” izvor upoznat sa ovim, trećim po redu incidentom koji su  šumokradice izazvale na području tog dela administrativne linije u opštini Kuršumlija.

Inače, upadi šumokradica u kuršumlijska sela uz administrativnu liniju traju od 1999. godine, odnosno dolaska međunarondih snaga na Kosovo, koje su zadužene za bezbednost kosovske strane administrativne linije.

Selo Rastelica, poslednjih nekoliko godina nije stalno nastanjeno, a nekoliko kuća oživi uglavnom tokom letnjih meseci.

kosovo-online.com/
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *