Omeragić: Rezultati lokalnih izbora pokazali da birači vjeruju politici Bošnjačke stranke

143

Nakon sabranih preliminarnih rezultata i analize izbora u Rožajama, Plavu, Bijelom Polju i Baru, možemo slobodno reći da smo veoma zadovoljni ukupnim rezultatima i reakcijom građana na naše političko djelovanje u periodu između lokalnih izbora i nakon političkih promjena u Crnoj Gori 2020. godine, poručio je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić.

“I pored činjenice da smo na državnom nivou bili van vlasti u periodu od 16 mjeseci i da smo u međuvremenu ostali bez našeg prvog predsjednika i jednog od osnivača stranke, rahmetli Rafeta Husovića, u svim opštinama u kojima smo na izbore izašli samostalno zabilježili smo značajan rast podrške birača u odnosu na prethodne lokalne izbore i popravili političku poziciju stranke u svim opštinama. To nam govori da su Bošnjaci u Crnoj Gori ne samo nastavili da vjeruju politici Bošnjačke stranke i njenom novom lideru Ervinu Ibrahimoviću, već je ta podrška nastavila da stabilno raste, bez obzira na pojavu novih stranaka i pokreta koji plediraju i na biračko tijelo Bošnjačke stranke”, kazao je Omeragić.

On ističe da je podrška građana iskazana na posljednjim lokalnim izborima svojevrsno priznanje Bošnjačkoj stranci.“Ali, ovaj dobar izborni rezultat nam i nameće obavezu i emanet da u narednom periodu, za koji se očekuje da bude prilično politički i ekonomski, pa i bezbjednosno, veoma izazovan i turbulentan i na državnom i na međunarodnom planu, nastavimo da vodimo ispravnu politiku i da se uspravno i dostojanstveno borimo za svoja ljudska, manjinska, nacionalna, vjerska i sva druga prava koja nam Ustav garantuje, unutar nezavisne, građanske, sekularne, demokratske i euroatlanske Crne Gore, kao buduće članice EU.

Zahvaljujemo se svima koji su u nedjelju glasali za Bošnjačku stranku, kao i svima onima koji su nas podržavali u prethodnom periodu.Posebno se zahvaljujemo našim aktivistima, bez kojih ova pobjeda ne bi bila moguća. Pozivamo naše sunarodnike da se priključe ovom projektu, bez kojeg se ni u narednom periodu neće moći rješavati krupna politička pitanja u Crnoj Gori”, zaključio je Omeragić

rtr
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *