Osmani: Važna uloga Erdogana u ubijeđivanju Vučića da Srbija prizna Kosovo

146

Vjerujem da predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan može da odigra veoma važnu ulogu u ubjeđivanju Vučića da je jedini put ka miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu da Srbija prizna Kosovo, izjavila je kosovska predsjednica Vjosa Osmani, prenosi Ekonomija onlajn.

”Ovo riješenje zapravo donosi dugoročni mir. Moramo da radimo na tome i vjerujem da je uloga predsjednika Erdogana važna, ali u isto vrijeme znamo da dijalog sada vodi Evropska unija. Neki dogovori su postignuti, ali jedini problem je što Srbija ne sprovodi dogovore. I vjerujem da ovde predsjednik Erdogan može da ubjedi Vučića da održi obećanja“, rekla je Osmani u intervjuu za tursku državnu televiziju TRT Vorld.Ona je rekla i da su odnosi između nje i Edogana na veoma visokom nivou.

”Odnosi između Kosova i Turske, kao i moji odnosi i bliska saradnja sa predsjednikom Erdoganom su na veoma visokom nivou. Željela bih da zahvalim Turskoj i njenom predsjedniku na podršci. Očekujem da će Erdogan uskoro da posjeti Kosovo i mi ćemo ga dočekati na najbolji način”, dodala je Osmani.

KO
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *