– Najljepši su momenti kada insan ostane bez riječi zbog ljepote, iskrenosti, poštovanja i dokazane ljubavi. Kad svaka lijepa riječ bude zamijenjena suzama radosnicama i iskrenim zagrljajem. Kad insan misli da sanja.

 

Večeras sam posebno sretan, Allahu Uzvišenom neka je hvala. Sretan sam zbog iznenađenja koje su mi priredili mladi ljudi, moja omladina i moje kolege, kao znak zahvalnosti za hajr koji kontinuirano činimo proteklih godina – napisao je Asim ef. Esmić na Facebooku.

Pozvali su me “na sijelo”, naveo je on, jer u zimskom periodu pravimo malu pauzu na našoj sedmičnoj halki za mlade. Ničim nisam mogao naslutiti kakvo su mi iznenađenje priredili.

– Počeli su sa Kur'anom, pripremili prezentaciju fotografija sa naših halki, druženja i aktivnosti u proteklim godinama, jedan divni insan me upitao šta je telbija i misleći da traži odgovor – odgovorio sam mu, komentarisao sam fotografije koje su izabrali i šalio se kako su bili mali kad smo počeli naša druženja. Najednom, počeli su učiti “U Medinu pošao bih” i tad mi je sve bilo jasno.

Ali, tad više nije bilo riječi. Tražili su da pročitam: “U Mekki nas se sjetite dovama kraj Kabe, a u Medini prenesite selame i salavate na Poslanika, a.s” – napisao je na Facebooku.

Sretan sam i ponosan, napiso je ef. Esmić, na moju omladinu i moje kolege.

Neizmjerno hvala Gospodaru Milostivom koji me je počastio da sa njima dijelim ovo vrijeme i da zajedno naš Kladanj činimo boljim mjestom za generacije koje će ovdje živjeti.

Dobri ljudi, omladino moja, drage kolege i vjeroučiteljice, svi vi koji ste doprinijeli mojoj sreći, hvala vam. Neka vam Bog Uzvišeni nadoknadi iz Svoje riznice. Volim vas. Neka vas Gospodar Uzvišeni voli i čuva od svakog iskušenja i belaja – poručio je u svojoj objavi.

https://www.facebook.com/asim.esmic/posts/10161226125678765

Faktor.ba