Osuđenog hirurga iz Novog Pazara angažovala klinika u Prištini

433

Hirurg iz Novog Pazara Izet Tutić, pravosnažno osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora zbog primanja mita, počeo je da radi na privatnoj prištinskoj klinici “Junajted hospital”, objavila je ta zdravstvena ustanova na društvenim mrežama.

Uhapšen je u oktobru 2018. godine, a Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu osudilo ga je na godinu i osam mjeseci zatvora zbog primanja mita, da bi potvrdom Apelacionog suda u Kragujevcu, ta presuda u avgustu prošle godine postala pravnosnažna.

Istom presudom određena mu je i mjera zabrane vršenja poziva ljekara specijaliste hirurgije i to u trajanju od dvije godine od dana pravosnažnosti presude.

“Vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava se u vrijeme trajanja ove mjere”, navodi se u presudi.

Tutić je nakon izrečene presude ocijenio da je “preteško kaznjen zato što je od pacijenta primio minoran, od srca dat, poklon”, te da je “neko odlučio da ga žrtvuje, da bi Evropi pokazali kako ovde sve funkcioniše kako treba”.

Osuđeni hirurg je na skupu organizovanom u znak protesta zbog izrečene mu presude govorio o svojoj karijeri, spasavanju na desetine života ljudi ranjenih vatrenim oružjem u Novom Pazaru i okolnim gradovima.

Tutić je četiri puta odlagao odlazak na izdržavanje kazne zbog zdravstvenih problema, a peti put mu je molbu, na osnovu vještačenja ljekara iz Kraljeva, Osnovni sud odbio u septembru ove godine.

Nakon toga, prema podacima koje je naš radio dobio u tom sudu, je izdat nalog novopazarskoj policiji da Tutića pronađe i sprovede na izdržavanje kazne, ali je on u međuvremenu otišao na Kosovo, gdje je nedostupan organima Srbije.

Izvor Radio Sto plus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *