Otac ubijenog Semira Murića iz Rožaja: Ubistvo mog sina je unaprijed pripremano

215

Neko je u policiji uzeo pare i tako omogućio da dođe do tragedije, tvrdi Senad Murić u izjavi za „Dan“

Rožajac Senad Murić, otac dvadesetpetogodišnjeg Semira Murića, koji je prošle nedjelje ubijen ispred Osnovnog suda u Rožajama, kada je u njega, kako se sumnja smrtonosni hitac, ispalio devetnaestogodišnji Edmir Ramović, izrazio je sumnju da je neko u policiji, koja je obezbjeđivala zgradu suda, uzeo pare i tako omogućio da dođe do tragedije, piše „Dan“.

Murić je u izjavi za „Dan“ kazao da su policajci napravili veliki propust jer nijesu adekvatno obezbijedili suđenje.

„Sudeći po načinu na koji je izveden napad na mene, moju djecu, braću i sinovce, očigledno je da su Ramovići unaprijed pripremali ubistvo jer su na zakazano suđenje došli naoružani pištoljima i noževima. Da je policija reagovala kao što je učinila tokom jednog od ranijih suđenja, kada je bilo prisutno više policajaca, moj sin bi danas bio živ„, rekao je Murić.

On nije vidio kada je Ramović pucao u njegovog sina, jer je, kako tvrdi, i sam bio napadnut od članova te porodice.

„Jednom od Ramovića nije bio dozvoljen pristup u sud jer nije imao masku. Mi smo prilazili sudu kada je on nasrnuo na moga brata, a potom nas je napalo više članova te porodice. U tim trenucima tu je bio samo jedan policajac, dok je drugi stajao na ulaznim vratima, a treći je bio udaljen od nas više od 20 metara. Policajac koji je pokušao da nas zaštiti nije mogao ništa da učini, a u međuvremenu sam čuo dva pucnja, od kojih je jedan moga sina pogodio u grudi.


Ubijeni Murić, Foto: Privatna arhiva

Čuo sam kada su Ernad i Salko Ramović govorili ubici da puca, psujući nam majku. Smatram da je u ovom slučaju bilo korupcije, odnosno da je neko iz policije potplaćen da ovako postupi da bi Ramovići slobodno mogli da izvedu ovaj suludi naum i ubiju moga sina“, tvrdi Senad Murić.

Kako je dodao, ovakvu sumnju iznosi iz razloga što je u holu Osnovnog suda zajedno sa jednim od njihovih svjedoka u trenutku ubistva boravilo više policajaca.

„Šta su oni tražili u holu, odakle nisu mogli da vide šta se dešava napolju, to bi trebalo da se ispita, a po mom mišljenju, neko iz policije je odgovoran.To neka utvrde sami“, kazao je Murić.

On je istakao da je i prije tragedije prijavljivao policiji napade na svoju familiju.

„Rečeno mi je da idem kući, a da će oni privesti napadače. Umjesto da budu privedeni, oni su me na povratku kući napali“, tvrdi otac ubijenog mladića.

Mjesto ubistva

Rukovodilac rožajskog Odjeljenja bezbjednosti Ernest Redžović kazao je ovim povodom da nije ovlašćen da daje izjave.

„Tu sam da snosim svaki vid odgovornosti ukoliko to utvrde Uprava policije i Unutrašnja kontrola“, rekao je Redžović.

Dan.co.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *