Otkriven stvari UZROK TUČE između dva imama…

133

Iz PU Prijedor su potvrdili da se dogodio fizički obračun u ugostiteljskom objektu.

U Novom Gradu (Bosanskom Novom) je prije četiri dana došlo du sukoba u jednom ugostiteljskom objektu, a mediji prenose da su akteri tuče bili aktuelni imam Medžlisa Islamske zajednice u Novom Gradu Mustafa-ef. Ihtijarević i nekadašnji glavni imam Elvir ef. Vakufac.

Tuča dvojice imama se dogodila u ponedjeljak oko 17 sati u ugostiteljskom objektu “Venecija” u Novom Gradu. Pojedini mediji javljaju da je tuču izazvao Vakufac koji je prvo verbalno, a onda i fizički nasrnuo na Ihtijarević.

Kao piše portal UNA, motiv za napad na glavnog imama jeste taj što je Ihtijarević, navodno, rekao Vakufcu da će mu oduzeti ključeve vjerskog objekta jer je sumnjao da se Vakufac bavi nedozvoljenim radnjama, odnosno čitanjem zapisa.

Iz PU Prijedor su potvrdili da se dogodio fizički obračun u ugostiteljskom objektu, kazavši da je dostavljena i prijava protiv Vakufca.

– M.I. iz Novog Grada je u prijavi naveo da ga je 26. decembra u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Gradu lice E.V. iz Bihaća fizički i verbalno napalo. Postupajući po prijavi policijski službenici su preduzeli zakonom propisane mjere i radnje i utvrdili da je lice E.V. počinilo prekršaj po Zakonu o javnom redu i miru i protiv istog će nadležnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, rekli su iz PU Prijedor za portal UNA.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *