Ovako je operisala ženska mafija u Beogradu. Na kraju su “pale”

240

U Beogradu je razbijena ženska mafija.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je sudu optužnicu protiv R. Š. (27), S. F. B. (43), K. Š. (35) i T. Š. (21).

Okrivljene R. Š., T. Š. kao i K.Š. se sumnjiče da su počinile krivično djelo teška krađa u saizvršilaštvu.

S. B. F. se tereti za krivično dijelo prikrivanje. Riječ je o bandi sastavljenoj od žena.

Pod raznim izgovorima ulazile u kuće
Sumnja se da su one zvonile na vrata stanova i pod raznim izgovorima ulazile ljudima u kuće. Poslije toga su ih pljačkale, prenosi Nova.rs.

Kako se saznaje, ova ženska mafija “operisala“ je uglavnom na teritoriji beogradske opštine Stari grad, odnosno na Dorćolu.

„Sumnja se da su okrivljene R. Š. i T. Š. u julu 2022. godine na štetu oštećene sredovječne žene Marije M. učinile krivično djelo teške krađe.

Došle su do njenog stana i zamolile je da im natoči flašu vode. Nakon toga su ušle u stan i iz njega oduzele novac u iznosu od 350 hiljada dinara i 19.400 eura“, navodi sagovornik Nove.

Također, sumnja se da su okrivljene R. Š. i K. Š. u augustu ove godine na isti način pokrale još jednu stariju ženu Z. U.

Novac i nakit predavale muškarcu
„Osumnjičene su na isti način pokucale ženi na vrata. Kada se ona udaljila kako bi im pomogla, one su iz njenog stana odnijele 48.700 dinara i više komada zlatnog nakita“, navodi dalje naš sagovornik.

Pokradeni novac i nakit su potom predavale okrivljenom S. B. F.

„Muškarac im je bio i vozač. Ova banda je i otkrivena nakon što je upravo S. B. F. nakit ponudio na prodaju jednoj zlatari u centru grada.

On je u prodaji spriječen od pripadnika Uprave kriminalističke policije. Dio zlatnog nakita vraćen je vlasnici“, dodaje izvor.

„Fantastična četvorka“ uhapšena je krajem augusta. Prilikom saslušanja pred tužilaštvom su iskoristili svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Jedna od osumnjičenih žena je u drugom stanju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *