OVO NISTE VIDELI NA SNIMKU Šta se događalo poslije napada Dragana Bjelogrlića na Gagu Antonijevića: NOVI UDARAC, KLINČ, RVANJE NA PODU

121

Samo minut posle napada glumca Dragana Bjelogrlića (57) na režisera Predraga Gagu Antonijevića (62), u ponedeljak oko 4 sata ujutru u hotelu “Ambasador” u Nišu, došlo je do novog incidenta posle kojeg su obojica završili u klinču na podu, saznaje nezvanično “Blic”.

Javnost je videla snimak prvog napada, tokom kojeg je Bjelogrlić iznenada pet puta udara Antonijevića dok je iza ponoći sedeo sa društvom u holu hotela. Okupljene kolege su jedva uspele da odvoje Bjelogrlića od Antonijevića, a glumac je zatim napustio kadar koji hvata sigurnosna kamera. Ipak, tu nije bio kraj.

– Posle otprilike jednog minuta, Bjelogrlić je ponovo došao do Antonijevića, koji je ovog puta stajao, zamahnuo rukom i udario ga jednom, posle čega su se dohvatili u klinč i pali na pod. Onda su im opet prišli ljudi koji su se nalazili oko njih i razdvojili ih – kaže izvor “Blica”.

O tom detalju je u prvom iskazu “Blicu” govorio i sam Antonijević, koji je rekao da je “dobro ugruvan” i da nije uspeo da se brani, jer je ležao.

Sve se odigralo u holu hotela “Ambasador” u Nišu, gde su Bjelogrlić i Antonijević odsedali jer je minulog vikenda počeo 56. Festival glumačkih ostvarenja u domaćem igranom filmu “Filmski susreti”, koji će trajati do 27. avgusta. Festival je otvorio upravo film Dragana Bjelogrlića “Toma”, posvećen Tomi Zdravkoviću, kojem je to srpska premijera posle prikazivanja u Sarajevu.

Antonijević je “Blicu” ispričao da je pre napada video Bjelogrlića kako sedi sa glumicom Katarinom Radivojević, ali ne i trenutak kada mu je prišao, što snimak i potvrđuje, jer mu pet godina mlađi kolega prilazi iz slepog ugla.

Antonijević je, kako se veruje, na trosedu sedeo u društvu scenariste i pisca Vladimira Kecmanovića, glumca Miljana Davidovića i glumice Jovane Stević. Za susednim stolovima sedeli su, između ostalih, producent Maksa Ćatović i glumac Milan Gvero.

Kada snimak počinje, u gornjem levom uglu se vidi Bjelogrlić u beloj majici kako razgovara sa muškarcem u beloj košulji. Ne zna se o čemu su razgovarali, ali Bjelogrlić u jednom momentu ustaje, laganim hodom dolazi do Antonijevića i zadaje mu pet udaraca.

Bjelogrlića su jedva zaustavili Kecmanović i Ćatović, dok pred sam kraj snimka na mesto napada, iz pravca separea u kojem je sedeo Bjelogrlić, dolazi i ženska osoba za koju se veruje da je Katarina Radivojević.

– Mogu da vam kažem ono što sam i u policiji, istu izjavu da dam. Sedeo sam za stolom sa Gagom Antonijevićem i još dvoje kolega. U jednom momentu pojavio se Bjelogrlić i udario Gagu, uz komentar u stilu: “Šta mi dobacuješ” – rekao je Kecmanović za “Blic”.

Antonijević je posle dva napada završio sa vidnim podlivima i oderotinama na levoj strani lica.

Bjelogrlić testiran na alkohol i droge

Bjelogrlić i Antonijević su u zavadi već nekoliko godina, ali se ne zna šta je bio neposredni povod za ovaj napad. “Blic” nije mogao da potvrdi da je Antonijević bilo šta dobacivao Bjelogrliću, o čemu nam je pričao i Kecmanović.

– Nisam čuo da mu je Gaga nešto dobacio. Bjeogrlić je sedeo u drugom delu sale, nije nam bio u vidokrugu, bio je udaljen. Nakon svega, u policiju smo otišli nas četvoro koji smo za stolom bili i još neki svedoci koji su videli šta se odigralo – rekao je Kecmanović.

“Blic” nije mogao ni da zvanično potvrdi medijske navode da je Bjelogrlić psovao Antonijevića (“j**ala te Dara iz Jasenovca”). Glumcu je juče po nalogu Osnovnog tužilaštva u Nišu uzeta krv i urin radi veštačenja, kako bi se utvrdilo da li je bio pod dejstvom alkohola ili nekih psihoaktivnih susptanci.

Beogradski mediji nezvanično tvrde da je Bjelogrlić u trenutku napada imao oko 1,15 promila alkohola u organizmu i da je to izračunato na osnovu izmerene količine koju je imao naknadno u trenutku alkotestiranja. Ipak, još nema zvanične potvrde te informacije.

Sutra saslušanje Bjelogrlića i svedoka

Bjelogrlić je istog jutra oko 8.30 sati došao u policijsku stanicu Medijana. Tu je u svojstvu građanina dao izjavu niškoj policiji, posle čega mu je po nalogu Osnovnog tužilaštva u Nišu određeno policijsko zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilničkog ponašanja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *