PAKLENA PORUKA KADIROVA KOMANDANTIMA AZOVA

175

Šef Čečenije Ramzan Kadirov je početkom nedelje bio u Marijupolju. Kadirov se tamo sastao sa šefom DNR Denisom Pušilinom i razgovarao o planovima za dalju saradnju.

On je istakao da je Marijupolj oslobođen 90-95 odsto. “Poslednje mesto gde se kriju banditi je veliki metalurški kombinat Azovstal”, izjavio je šef Čečenije Ramzan Kadirov.

“Marijupolj je već 90-95 odsto oslobođen od banditskih ološa, nacista i šejtana koji govore čečenski. Život se postepeno vraća na slobodnu teritoriju grada. Ljudi izlaze na ulice iz svojih skloništa, umorni od kanonade eksplozija i gladi.

Neki čak voze i automobile, ima i onih koji su se predomislili da idu u Rostov na Donu i vraćaju se u Marijupolj privatnim prevozom”, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu, prenosi Mondo..

Prema njegovim rečima, poslanik Državne dume iz Čečenije Adam Delimhanov blisko sarađuje sa komandantom 8. gardijske kombinovane armije, general-potpukovnikom Oružanih snaga RF Andrejem Mordvičovim.

Oni obilaze teritoriju pod njihovom kontrolom, identifikuju potencijalne neprijateljske vatrene položaje, komuniciraju sa ruskim vojnicima, razveseljavaju ih i podižu vojnički duh, prenosi RIA.

“Koristeći zarobljeni radio Azov, Adam Sultanovič je ponudio Ukrajincima, koji su na prevaru bili umešani u redove bandi, da se predaju ruskoj strani. Istovremeno, za komandante Azova neće biti milosti. Azovstal. Ali čak i odatle će ih isterati naši vojnici”, rekao je Kadirov.

Kurir.rs/Mondo
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *