Pet životinja koje mogu poraziti krokodila (Video)

298

Jaguar

U južnoameričkim kišnim šumama Jaguari se hrane krokodilom nakon što ih love i poraze u tuči. Jaguari imaju jaku ugriznu silu. Takođe vole plivanje, što im dodaje prednost u ovom scenariju. Za razliku od drugih velikih mačaka, Jaguari vole vodu i ne zaziru od nje. Vole da žive u blizini reka i hrane se ribama i bebama krokodila. Ova činjenica im pomaže u porazu krokodila.

Anakonda

Anakonde ili vodene boe zmije su roda imena Eunectes. Pronađen u tropskoj Južnoj Americi, Anakonda može da pobedi u borbi protiv jednog krokodila. Anakondina hrana ribama, glodarima, jaguarima i krokodilima. Takođe nije neobično da ženske anakonde jedu muškarce. Zanimljiv je fenomen kako anakonde progutaju bilo koju ogromnu životinju koju pojedu. Treba im 5 sati da progutaju krokodila. Može biti čudno zamisliti mogućnost pobede anakonde protiv krokodila. Anakonde su vrlo mišićave.

Nilski konj

Sledeće, nilski konj može lako pobediti krokodila. Imajte na umu da je to jedina životinja o kojoj se do sada razgovaralo i koja ne ubija krokodila da bi ga pojela. Nilski konj su uglavnom biljojedi i poluvodni sisari. Njihova ishrana se uglavnom sastoji samo od trave, a ponekad i od vodenih biljaka. Međutim, nilski konji mogu biti među najopasnijim životinjama na svetu. Imaju agresivnu prirodu i teško je predvideti sledeći potez nilskog konja. Nilskim konjevima preti gubitak staništa.

Kit-ubica

Kitovi ubice, poznati i kao Orke, su kitovi sa zubima i pripadaju okeanskoj porodici delfina. Prehrana kitova ubica je prilično raznolika. Budući da su glavni grabežljivci, nijedna životinja se ne usuđuje da lovi kitove ubice. Stoga nije iznenađenje da je u borbi između krokodila i kita ubice. Kit ubica pobeđuje. Bez obzira na to koliko je težak morski krokodil.

Težak može biti više od 1000 kilograma, ali ga kit-ubica ne bi predstavljao problem. Težina kita ubice je previše za krokodila da bi mu naštetio. Štaviše, Orka je sisar.

Tigar

Tigrovi su lukave i konzervativne životinje. Ne idu dalje i traže nevolje. Umesto toga, oni izračunavaju koliki rizik mogu da preuzmu ili koliku opasnost mogu da pretrpe. Tigrova dijeta je raznolika. Od termita do teladi slonova, jelena, krava, bivola ili koza – oni se hrane raznim životinjama. Kraljevski bengalski tigrovi poznati su po tome što su samostalno srušili krokodila sa slanom vodom. Obično se borba odvija na kopnu. Tigrovi napadaju s leđa, oslanjajući se na nevidljivost kako bi ubili svoj plen.

Nadamo se da vam se svideo ovaj video.


 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *